Stop het zwerfkattenprobleem en voorkom ernstig dierenleed!

Stop het zwerfkattenprobleem en voorkom ernstig dierenleed!

Dagelijks worden dierenopvangcentra geconfronteerd met dierenleed in elke vorm. Helaas ook vaak met gedumpte en zwervende katten en kittens.

Veel kittens zijn ernstig ziek wanneer ze gevonden worden. Oogjes die ze verliezen, omdat ze in een vergevorderd stadium van niesziekte zijn, maar ook kittens die zelf zwanger gemaakt zijn. Afgelopen week heeft werden er door Dierenwelzijn Walcheren drie poezen gevangen, die half wild zijn. De melder wilde ze laten helpen, maar ze mochten ook weer terug komen. Dus afspraak gemaakt om ze te laten steriliseren, chippen en een oortip zodat ze weer terug konden naar hun leefomgeving. Bleek ineens dat ze alle drie in een vergevorderd stadium van zwangerschap waren. Gisteravond is de eerste (zelf acht maanden oud) en vannacht is de 2e (ook acht maanden oud) bevallen van in totaal elf kittens, prematuur… Negen waren al overleden, twee zijn vanmorgen ingeslapen, omdat ze niet levensvatbaar zijn.

Waarom dit hele verhaal?

Laat je kat helpen!
Laat ze op tijd helpen!
Voorkom dierenleed!
Stop het zwerfkatten probleem!
Voorkom ongewenste nestjes!

JIJ bent verantwoordelijk voor je dier, jij kan er dus voor zorgen dat ze én niet als zwerfkat eindigen en jij kan er voor zorgen dat ze niet te jong zwanger worden!

Bron: www.dierenwelzijnwalcheren.nl

Foto: ©dierenwelzijn walcheren/Esperanza fotografie