Laatste nieuws:
Spanningen in het gezin in coronatijden

Spanningen in het gezin in coronatijden

Het coronavirus dwingt ons om massaal ‘in ons kot’ te blijven. En dat zorgt voor onwennige situaties. Hier en daar ook voor spanningen, voor zorgen, voor gevoelens van angst en eenzaamheid.

De gemeente Essen biedt haar inwoners graag een luisterend oor en organiseerde een panelgesprek. We vroegen aan de Essenaar om de bezorgdheden rond het thema ‘gezin’ aan ons te bezorgen. We leggen de belangrijkste vragen graag voor aan enkele plaatselijke deskundigen en filmden het panelgesprek. Patty Leppens (psychotherapeute) en Sarah Colson (Opvoedingspunt Essen). besproken de vragen onder leiding van Steven De Laet (coördinator pedagogische begeleiding basisonderwijs bij OVSG).

De gemeente Essen werkt samen met AZ Klina aan een Lokaal Zorgpunt. Dit panelgesprek kadert in het idee om zorg tot bij de Essenaar te brengen. Wegens de uitzonderlijke tijd waarin we nu leven, gebeurde dit alvast digitaal.

Bij de Links onderaan deze pagina vind je alvast een folder van het Opvoedingspunt over kinderangsten en een PDF met contactgegevens van zorginstellingen die jou kunnen helpen.

Voor heel persoonlijke en delicate vragen, verwijzen we je liever door naar Teleonthaal. Bel anoniem en gratis naar 106 (24u/7d) of chat via www.tele-onthaal.be.

contactgegevens zorginstellingen (pdf)
Folder kinderangsten_opvoedingspunt.pdf

Bron en beeldmateriaal: gemeente Essen

Facebook40
Twitter
Follow Me
Tweet