Laatste nieuws:
sp.a Essen 100 jaar - (c) Noordernieuws.be 2019 - P1040072

sp.a Essen viert 100ste verjaardag

Vandaag, zaterdag 7 september, had sp.a Essen een groot feest te vieren. Het was namelijk honderd jaar geleden dat de Essense tabakswerkers hun plaatselijke afdeling van de Belgische Werkliedenpartij oprichtten. De eerste voorzitter van de Essense afdeling was Octaaf Lauwers.

Hulde aan Octaaf

De feestelijke dag van de sp.a begon met een hulde aan Octaaf Lauwers, de eerste voorzitter van de Essense afdeling van Belgische Werkliedenpartij. De vorige voorzitter van sp.a Essen, Jacques Peeters, hield een korte toespraak op de begraafplaats van Essen. Bernard Van Lent, een accordeonist die onder andere bekend is van zijn samenwerking met Wannes van de Velde, speelde de internationale. Na de toespraak legden de aanwezigen aan het Graf van Octaaf een rode roos.

107 sp.a Essen 100 jaar - (c) Noordernieuws.be - P1040064

Receptie

Na de plechtigheid op de begraafplaats werd er gang gemaakt naar het gemeentehuis, waar een receptie op de planning stond ter gelegenheid van 100 jaar s.pa Essen. Burgemeester Gaston van Tichelt van CD&V Essen nam hier het woord, waarbij hij terugblikte op een aantal bekende Essense socialisten. Natuurlijk mocht Gino Veraart daarbij niet ontbreken. Hier heeft Gaston zelf nog mee in het schepencollege gezeteld. Ook refereerde hij naar die andere bekende Essense socialist, Sooi Noldus. In het Essense straatbeeld komen we tegenwoordig nog altijd het Sooi Noldusplein en de Schepen Veraartstraat tegen.
Na afloop gaf Bernard van Lent nog een muzikale toegift, die door het regenachtige weer niet op de begraafplaats kon doorgaan.

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet