Laatste nieuws:
Ruilbib nu al een succes!

Ruilbib nu al een succes!

In de Molenstraat, ter hoogte van nummer 20, staat sinds enkele weken een ruilbib. Hier kun je een boek halen, maar dan moet je er wel eentje voor terugzetten!

Badstop

Het initiatief kwam van Johan Buysen: “Ik had op diverse plekken al een ruilbib gezien. Toen ik evenementen voor de Badstop organiseerde, had ik daar ook een ruilbib ingericht. Daar heb ik heel leuke reacties op gekregen en boeken krijgen zo ook een tweede kans. Er wordt al geregeld gebruik van gemaakt en ik heb ook een facebookpagina aangemaakt, waarop ik regelmatig berichten over de ruilbib wil plaatsen.

Geen misbruik

“Tot zover hebben we nog niet gemerkt dat er boeken weg zijn, zonder dat er eentje voor in de plaats is gekomen. Daar hadden we in het begin wel schrik voor, ook voor vandalisme, maar dat is tot zover niet gebeurd. Het is niet de bedoeling dat mensen boeken toevoegen zonder iets mee te nemen. Dat zou ook niet kunnen, want het kastje staat behoorlijk vol. Een doos boeken ernaast zetten is ook geen optie, bovendien is het sluikstort.”

Wereldwinkel

“Als mensen boeken kwijt willen: iedere twee jaar op de even jaren organiseren we een boekenbeurs ten voordele van 11.11.11. Zijn er mensen die nu al boeken willen inleveren, dan kunnen ze die afgeven bij de Wereldwinkel bij het station.”

Fietsvakantie

“Toen we van vakantie terugkwamen vonden we een briefje in de bus. Dat was van mensen die met fietsvakantie waren en langs de ruilbib waren gekomen. Ze hadden een kinderboek meegenomen, maar hadden zelf natuurlijk geen ruilboek bij zich. Ze hadden op het briefje gemeld dat ze daarom in de ruilbib thuis een boek zouden steken. Dit is op zich natuurlijk niet zoals het moet, maar laat wel de goede bedoeling zien!”

Facebookpagina: Ruilbibliotheek Molenstraat Essen

LW

Facebook31
Twitter
Follow Me
Tweet