Do's en Don'ts wanneer je je huis koopt met zwart geld

Roosendaler aangehouden voor witwassen

Vanmorgen is met toestemming van de officier van justitie in een woning in Roosendaal een 58-jarige Roosendaler aangehouden die verdacht wordt van het witwassen van crimineel vermogen. Er werd in drie woningen gezocht naar bewijs van witwassen en naar vermogensbestanddelen waarop beslag kan worden gelegd. Er is bij een van de zoekingen een contant geldbedrag van enkele tienduizenden euro’s euro aangetroffen en in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op een bankrekening met daarop een geldbedrag van vele tienduizenden euro’s.

Onderzoek

Een rechercheteam, gespecialiseerd in het afpakken van crimineel verkregen vermogen, startte een onderzoek naar een 58-jarige Roosendaler. Dit vanwege binnen gekomen informatie dat hij betrokken zou zijn bij drugshandel en daardoor beschikt over grote sommen contant geld en daarmee ook investeringen doet. Het gaat om een bekende van de politie die ook al in 2015 werd aangehouden ter zake de Opiumwet.

Advanced Search Team

Bij de doorzoekingen van de woningen wordt gebruik gemaakt van het Advanced Search Team van Defensie. Dit zoekteam kan moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, of ruimtes met weinig of geen licht. De zoekspecialisten gebruiken hun zintuigen om veranderingen in de omgeving te ontdekken en maken gebruik van geavanceerde middelen om, bijvoorbeeld, verborgen ruimtes te ontdekken.

Bron: Politie.nl
Foto: Noordernieuws.be

Facebook25
Twitter
Follow Me
Tweet