Laatste nieuws:
Rolstoelfiets Essen primeur in Vlaanderen

Rolstoelfiets Essen primeur in Vlaanderen

Donderdag 2 juli werd bij VVV De Tasberg voor genodigden het Toeristisch seizoen ingeluid, geheel in lijn met de corona-richtlijnen. Essen is de eerste gemeente in Vlaanderen, waar, in samenwerking G-Sport Vlaanderen, een pilot van deze voor iedereen te reserveren gratis leenfiets is gestart.

Groene gemeente

In de nieuwe Toeristische brochure ‘Essen buiten (be)leven’ wordt het landelijke karakter van Essen sterk benadrukt. De groene omgeving van Essen leent zich dan ook prima voor het maken van fietstochten en wandelingen door de prachtige buitengebieden. Vleeshal van Gool, G sport Vlaanderen, Crelan Foundation en het Essense gemeentebestuur hebben ervoor gezorgd dat iedereen kan meedoen.

Rolstoelfiets Essen primeur in Vlaanderen

Rolstoelfiets

Om ervoor te zorgen dat de buitenomgeving van Essen voor iedereen toegankelijk is, is er bij wijze van pilot een Rolstoelfiets aangeschaft, die zowel toeristen als Essenaren gratis kunnen gebruiken. Hiervoor kan een reservatie gedaan worden bij VVV de Tasberg. Vanaf vrijdag 3 juli is de fiets te reserveren en klaar voor gebruik voor iedereen. Aan de eerste rit te zien die na de opening van het toeristisch seizoen werd gemaakt, gaan de gebruikers hier veel plezier en vrijheid aan beleven.

Rolstoelfiets Essen primeur in Vlaanderen

Essen weet haar waarde als plattelandsgemeente in een prachtige groene omgeving steeds beter te etaleren. Naast de inzet op alles wat er buiten te beleven is in Essen, zijn er natuurlijk ook het Karrenmuseum en vanaf september zal Robotland haar deuren officieel openen. Daarbij wordt ook de omgeving van de loods ingericht voor de Essenaren en de bezoekers van deze grensgemeente in de Noorderkempen. Veel mensen zullen thuis blijven deze vakantie en dat is een mooie reden om de plattelandsgemeente Essen eens goed te leren kennen!

VL

Facebook354
Twitter
Follow Me
Tweet