Laatste nieuws:
Remko Willems - Muziek - CD - Gitaarles

De bijzondere hobby van… Remko Willems!

Muziek is voor Remko Willems (53) zijn levensstijl, waar hij bovendien zijn beroep van heeft weten te maken. Samen met Joshua Smits richtte hij de band ‘Los Perdidos’ op, die vooral Latin en Gypsy Swing speelt.

Muziek altijd belangrijk

“Muziek is altijd heel belangrijk geweest in mijn leven”, zegt Remko. “Zo’n vier jaar geleden sloot ik me aan bij de Dead Wax, met wie ik met name ’60 en ‘70’er jaren muziek speel op mijn elektrische gitaar. Daarnaast treed ik op als soloartiest met een ‘looper’ (hiermee herhaal je delen van je muziek). Al mijn nieuwe werk wordt nu uitgebracht onder ‘Remko Willems & Friends’. Mijn eerste twee c.d.’s bracht ik eind jaren ’90 uit in Amerika, de ene c.d. was Gypsy Swing, de andere Latin Rumba.“

Nieuw album

“In 2015 bracht ik mijn laatste album uit en wil nu een nieuw album uitbrengen. Die zal ik in mijn eigen studio opnemen, omdat dat het creatieve proces versnelt. Mijn muziek wordt momenteel gedistribueerd op Spotify, Apple Music, YouTube, … Het is de bedoeling dat ik vanaf nu elke maand, vijf maanden lang, een nieuwe singel uitbreng. Uiteindelijk wordt het een heel album met nog vijf nieuwe nummers. Mijn inspiratie haal ik uit alles wat me bezig houdt en probeer altijd voor de kunst te gaan. Het moet dus wel een stapje hoger als het ambacht.”

Inspiratie

“Wat mij bijvoorbeeld inspireert is een ‘grooved basloopje’ van onze bassist Bert Knape. Het samen muziek maken inspireert me, want ik werk samen met fantastische muzikanten. Joshua Smits is een van de strakste muzikanten die ik ken en bovendien de zoon van mijn vrouw. Ik vind het een hele eer dat Stefan Maas meewerkt aan de c.d. en Freek Prins speelt vaak live mee met de cajon. Het is echt heel tof dit met elkaar te doen. Ook de zanger van de Dead Wax, Norbert Schut, en de bassist Ron Knook zijn een inspiratiebron voor me.”

Videoclip en theatervoorstelling

“Al mijn c.d. covers, de hoesjes dus, hebben met de natuur te maken. Dat kunnen foto’s van de ondergaande zon zijn of deep sky objecten. Die laatste heb ik zelf gemaakt vanuit mijn hobby astrofotografie. We gaan binnenkort een videoclip maken, die op een boot wordt opgenomen. Verder ben ik samen met Yvonne Groeneveld van het Werftheater in Utrecht bezig met een theatervoorstelling, ‘De grote verwarring’, waar ik een actieve rol in heb. Deze voorstelling is een mix van poëzie, beeld en geluid. Op 10 juni is de try out, met de bedoeling die te gaan spelen in kleinere zalen in Nederland. Los Perdidos heeft ook een try out van onze eerste theatervoorstelling, waarin we een reis door de muziek maken. Tevens vertellen we dat songs een reis kunnen maken, door de landen en continenten heen.”

Documentairefilm

“Daarnaast ben ik druk bezig met een documentairefilm van Hetty Naaijkens-Retel Helmrich, bekend van de film ‘Klanken van oorsprong’. De werktitel van de documentaire is ‘In-doos’, waar Wieteke van Dort (beter bekend als Tante Lien) en Adriaan van Dis aan meewerken. Deze docu gaat over de bootreis van de Indo’s naar Nederland. Voor die film worden zowel filmbeelden als animaties door mij van muziek voorzien. Het is een leuke en grote uitdaging om het gevoel van de regisseur door middel van muziek te versterken in de filmbeelden. De planning voor het uitkomen van deze film is in 2024 en zal te zien zijn in bioscopen, op t.v. en filmfestivals.”

Mensen inspireren

“Omdat ik het leuk vind om mensen te inspireren muziek te maken, geef ik gitaarles. Tevens begeleid ik bandjes om aan de weg te timmeren. Bijvoorbeeld een leerling van me, Jannes de Bruijn van de act ‘Knipoog’, ben ik nu aan het helpen met promoties, optredens, muziek uitbrengen, … en Jannes helpt mij in de studio. Een perfecte samenwerking dus. Ook met schrijfster Marion Bloem ga ik weer wat doen, zoals bijvoorbeeld muzikale begeleiding bij signeersessies.”

Nieuwe projecten

“Muziek is en blijft mijn levensstijl, die ik steeds verder uitbreid en waarmee ik grenzen probeer te verleggen. Na de corona ben ik met allemaal nieuwe projecten begonnen, waarmee ik heel erg mijn grenzen aan het verleggen ben. Het is heel fijn dat ik bij mijn veelzijdige bezigheden de steun heb van het thuisfront en mijn vrienden.”

NN

Alle muziek van Remko is te vinden op Spotify onder de naam Remko Willems & Friends.

Facebook125
Twitter
Follow Me
Tweet