Laatste nieuws:
Greenpeace - Rainbow Warrior doet Antwerpen aan - (c) Noordernieuws.be 2019 - 0

Rainbow Warrior doet Antwerpen aan

Het zeilschip Rainbow Warrior van Greenpeace is wereldberoemd. Greenpeace organiseert al decennia campagnes gericht op overbevissing, klimaatverandering, ontbossing, commerciële walvisvangst en steunt de klimaatacties.

Speciaal voor Greenpeace ontworpen

De Rainbow Warrior meerde donderdagavond aan bij het Havenhuis in Antwerpen, om aandacht te vragen voor hernieuwbare energie. Het wereldberoemde zeilschip is speciaal voor Greenpeace ontworpen. Ze is 58 meter lang, 11 meter breed en haar masten zijn meer dan 50 meter hoog. Er is een landingsplek voor een helikopter en tijdens het varen worden altijd de zeilen gebruikt, tenzij het echt niet anders kan. Haar gewicht: 838 ton.

153 Greenpeace - Rainbow Warrior doet Antwerpen aan - (c) Noordernieuws.be - 53

Dolfijn Dave

Er zijn drie symbolen aan boord, die van Rainbow Warrior I kwamen en nu hun plekje hebben aan boord van Rainbow Warrior III. Een houten dolfijn genaamd Dave, een klok en het roer. Houten dolfijn Dave had al heel lang een fles in zijn buik, met songteksten van Bob Dylan. Bij het reinigen en herstellen van Dave is de fles vervangen door een nieuw exemplaar, voor de latere generaties. Dave was een van de beloningen die Greenpeace kreeg voor zijn tomeloze inzet. Als herinnering kon je een wit t-shirt meebrengen en ter plekke laten bedrukken.

Goed eten is belangrijk!

Greenpeace werkt met veel vrijwilligers en er zijn zo’n vijftien mensen permanent aan boord, met diverse nationaliteiten. De voertaal is Engels en de belangrijkste persoon is de kok. Goed eten op een schip in volle actie is heel belangrijk, werd er verteld. Er wordt aan boord dag en nacht gewerkt, zeilen of toezicht houden vanwege eventuele aanslagen, dus de aanwezigen moesten wat stilletjes zijn vanwege de bemanning die sliep. Onze collega was ter plaatse en maakte prachtige foto’s, zodat we zelf een kijkje kunnen nemen op de wereldberoemde Rainbow Warrior!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet