Laatste nieuws:
Primavera sluit deuren na 43 jaar - Patrick gaat op pensioen - (c) Noordernieuws 20224 - HDB_0550

Primavera sluit na 43 jaar de deuren

Het is bij veel mensen al een tijdje bekend: na 43 jaar sluit de zo bekende bloemenwinkel Primavera van Patrick Verheyden in de Stationsstraat de deuren.

Last Christmas

“Nu ik de pensioenleeftijd heb bereikt, is het tijd voor andere bezigheden”, zegt Patrick Verheyden. “Vanaf de opendeurdagen op 25 en 26 november hebben we het al aan de klanten laten weten. Het thema van die dagen was ‘Last Christmas’, ook meteen de aankondiging, maar niet iedereen had dat door. Voor die opendeurdagen en de resterende periode heb ik speciale series keramieken objecten laten maken. In al die jaren heb ik altijd getracht mijn bloemenwinkel een extra ‘touch’ te geven met de collecties, maar de liefde voor bloemen, de natuur is altijd gebleven. Alles draait rond mijn passie voor bloemen.”

Primavera sluit na 43 jaar de deuren HDB_0554s

Dubbel gevoel

“Op 14 januari, mijn verjaardag, is de uitverkoop begonnen en die loopt nog door tot de laatste openingsdag op 2 maart. Veel klanten vinden het jammer, omdat er in Essen geen andere bloemenzaak is, maar tegelijkertijd gunnen ze het me ook. Het is een heel dubbel gevoel. Aan de ene kant het missen van de mensen, het contact met de klanten en natuurlijk de winkel, waar het grootste deel van mijn leven ligt. Aan de andere kant kijk ik ook uit naar een rustiger leven. Ik ben heel fier dat de zaak van niks tot dit geworden is, iets wat ik altijd voor ogen had en waar ik veel mensen heb kunnen laten meegenieten van mijn liefde voor bloemen.“

Primavera sluit na 43 jaar de deuren HDB_0563s

Sociale functie

“Ik heb veel kansen gehad om hogerop te raken in grotere steden en internationale events, maar dat heb ik nooit gewild en altijd afgewezen. Dit wat ik nu gedaan heb, was voor mij het belangrijkste. De winkel kreeg ook een sociale functie, waar klanten koffie konden drinken en even buurten. Ik ga na de sluiting wel door met de workshops bloemschikken. Dat is met een vaste groep, die al meer dan dertig jaar komt. Die laat ik niet vallen. Voor de rest gaan mijn vrouw en ik wel zien wat er op ons pad komt.”

Kostbaar

“Veel levenslopen heb ik van dichtbij mee mogen beleven en heb er eigenlijk ook deel van uitgemaakt. Een kostbaar gegeven waar ik dankbaar voor ben. Ik dank de mensen voor hun jarenlange trouw en appreciatie voor mijn creativiteit met bloemen, die ik heb mogen delen.”

NN

Facebook346
Twitter
Follow Me
Tweet