Laatste nieuws:
Personeelsleden De Bijster gaan mee in quarantaine

Personeelsleden De Bijster gaan mee in quarantaine

Ook in Essen zorgt het coronavirus voor bijzondere omstandigheden. Zo hebben verpleegkundigen in woonzorgcentrum De Bijster besloten om dag en nacht met acht bewoners in quarantaine te gaan.

Ria maakt deel uit van het speciaal C(orona)-team: “Mensen drukken hun respect voor ons uit met een brief, bloemen of chocolade. Dat is zo mooi!”

Gescheiden leefgroep

“Toen we vaststelden dat acht bewoners positief testten op het coronavirus, hebben wij verregaande maatregelen uitgewerkt”, legt Bart Meyers, directeur van WZC De Bijster uit. “We hebben één leefgroep in twee gesplitst zodat we besmette bewoners gescheiden kunnen opvangen. Om praktische redenen en voor het psychosociaal welzijn van onze bewoners (mensen met dementie) beslisten we om hen niet op hun kamer te isoleren, maar in de leefgroep. Dit is een voor hen vertrouwde omgeving waarin zij vrij kunnen bewegen. Eén man is intussen in het ziekenhuis overleden, maar de andere besmette bewoners stellen het relatief goed”, geeft directeur Bart Meyers mee.

C(orona)-team

De bewoners zitten samen met vier medewerkers in quarantaine. Zij blijven dag en nacht bij hen en wisselen na zeven dagen met collega’s. Ria zit in het eerste C-team. “Ik voelde al snel aan dat het coronavirus mijn leven als verpleegkundige sterk zou beïnvloeden. Door deze bijzondere omstandigheden ontstaat er ook iets moois: verbinding door steun, begrip, respect … En dat allemaal met gebaren, brieven, bloemen of chocolade. Dit maakt ons samenhorigheidsgevoel nog sterker. Wij zijn iedereen die op één of andere manier betrokken is bij De Bijster heel dankbaar”, besluit Ria.

Bron en foto: GZA Zorg en Wonen

Facebook447
Twitter
Follow Me
Tweet