Laatste nieuws:
Oversteek Kalmthoutsesteenweg-Huybergsebaan-Middenstraat moet veiliger

Oversteek Kalmthoutsesteenweg-Huybergsebaan-Middenstraat moet veiliger

Dagelijks kruisen veel fietsende scholieren de Kalmthoutsesteenweg. Vooral de oversteek aan de Huybergsebaan – Middenstraat is gevaarlijk.

Bij het begin en einde van de school is er dan wel politietoezicht en kan de gemeente op vele andere plaatsen rekenen op de bereidwillige medewerking van vele vrijwillige verkeersouders. Toch blijft het dringend noodzakelijk dat de dorpsdoorgang op Wildert veiliger wordt heringericht. De Kalmthoutsesteenweg is evenwel een gewestweg. Dat wil zeggen dat de Vlaamse gemeenschap (Agentschap wegen en verkeer) aan zet is.

Gemeenteraadslid Diane Van Ginderen (sp.a), bracht de problematiek dan ook ter sprake tijdens de gemeenteraad van februari. “De gemeente kan dan wel een studiebureau aanstellen om het nodige voorbereidend werk te doen, we willen ook dat het schepencollege bij de wegbeheer – het Vlaams agentschap Wegen en Verkeer- blijft aandringen op een spoedige aanpak van dit gevaarlijke kruispunt”.

Bron: sp.a Essen
Foto: ©Google Streetview

Facebook82
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Beste
    Niet alleen voor scholieren MOET het veiliger ,maar ook voor de automobiliste die gebruik willen gaan maken van de Kalmthoutse steenweg zowel naar richting Essen als richting Kalmthout.
    Het zicht is heel slecht door de bomen . En de spiegels zijn soms ook beslagen door het vocht dan zie je ook niks .Oplossing Mss STOPLICHTEN.