Laatste nieuws:
Over d'Aa Start fase 2

Over d’Aa: Start fase 2

Op maandag 14 januari zijn de werken van fase 2 aan de Over d’Aa gestart. De werken starten aan de linkse kant van de rijweg (van de Postbaan tot aan de kerk) en komen dan via de rechtse kant terug (van de kerk naar de Postbaan).

Alle nutsvoorzieningen worden vernieuwd en in 1 sleuf gelegd. PIDPA, Eandis, Infrax en Proximus werken hiervoor samen. De werken zullen weinig tot geen impact hebben op het autoverkeer. Op de stukken waar wordt gewerkt zal er wel een lichte hinder zijn voor de voetgangers en fietsers. De eigenaars van woningen zullen hun eigendom steeds kunnen bereiken, met dank aan de stelplaten. De werken zullen ongeveer 6 maanden in beslag nemen.

“Het lastenboek voor inrichting en openstelling van fase 2 is intussen afgerond en alle nodige verplichtingen zijn vervuld. Het plan van fase 2 zal uitgebreid besproken worden in de commissie infrastructuur van februari en zal nadien hopelijk unaniem goedgekeurd worden in de gemeenteraad. Nadien volgt de openstelling, de bouwaanvraag en de toewijzing van een aannemer. Dit alles neemt 4 maanden in beslag. Idealiter starten de grote werken van fase 2 kort na het bouwverlof”, aldus Brigitte Quick, schepen voor openbare infrastructuur.

Bewoners krijgen nog een infoavond op het moment dat de aannemer bekend is. Via deze link kan je alle info omtrent de herinrichting van Over d’Aa opvolgen.

Bron: CD&V
Foto: ©Google Streetview

Facebook18
Twitter
Follow Me
Tweet