Laatste nieuws:
Opendeurdag VOC zeer druk bezocht

Opendeurdag VOC zeer druk bezocht

Bij het VOC Brasschaat – Kapellen worden wilde dieren en vogels opgevangen. Zij worden daar verzorgd en herstellen in alle rust. Normaal mag je daar niet komen kijken, maar op de opendeurdag mag je wél een kijkje achter de schermen nemen. Vele mensen doen dat dan ook.

Tientallen vrijwilligers

Het opvangcentrum heeft de onvoorwaardelijke steun van tientallen vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor de verzorging van de binnengebrachte dieren.
Zondag was het de vierde Opendeurdag. “Gewoonlijk komen er zo’n 2.000 belangstellenden op de Opendeurdag”, vertelt Elvira De Laet. “Er worden doorheen het jaar veel duiven binnengebracht en als het erg warm is ook veel meeuwen. Die bouwen hun nesten op metalen daken en dat wordt dan heel warm. Ook zijn er twee oehoes binnengebracht (uilensoort, nvdr), dat is een vogelsoort die je niet mag houden of loslaten. Ik vind het heel leuk dat ik veel dieren kan helpen. Soms denk je als ze worden binnengebracht: die gaat er niet doorkomen en dan lukt het toch wel! Helaas sterven er op dit moment nog steeds heel veel merels en ook uilen aan het usutuvirus. Daar is nog steeds geen remedie tegen.”

Elvira De Laet
Elvira De Laet
Vogels kiezen het luchtruim

Tijdens de opendeurdag wordt getoond hoe diverse vogels na hun revalidatie hun vrijheid weer terugkrijgen, zoals reigers en duiven.
Veel dieren die bij het VOC worden binnengebracht zijn slachtoffers van mensen, direct of indirect. Het werk van het VOC is dan ook onmisbaar in onze volle en drukke maatschappij!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook32
Twitter
Follow Me
Tweet