Laatste nieuws:
Open klimaatdebat

Open klimaatdebat

Open VLD Kalmthout en Groen Kalmthout slaan de handen in elkaar om op 13 februari een avond te organiseren omtrent het klimaat. Er zal een debat plaatsvinden tussen Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) en Chris Steenwegen (Groen) o.l.v. moderator Luc Derijcke. Daarna laten we enkele ondernemers uit de buurt aan het woord die hun businessmodel rond duurzaamheid gebouwd hebben: Niels De Caigny van PLNT en Tom Kockx van Het Kruisbos.

Open Vld-fractieleider in het Vlaams Parlement, Willem-Frederik Schiltz, schreef vorig jaar een boek, Ziedewel, een liberaal klimaatverhaal. In dat verhaal schetst hij een economische kijk op het klimaatdebat. Hieruit distilleert hij de noodzakelijke transitie naar een circulaire economie en een participatieve democratie. Duurzaamheid en ondernemerschap spelen hierin een cruciale rol.

Chris Steenwegen is Vlaams Parlementslid voor Groen, voordien was hij algemeen directeur bij Natuurpunt. De klimaatcrisis is volgens Chris enkel op te lossen door samen te werken met bondgenoten over de partijgrenzen heen, bij burgers, de overheid, het middenveld en het bedrijfsleven.

Niels De Caigny kweekt met PLNT kruiden en bladgroenten van excellente kwaliteit op een duurzame manier in de koekenstad. Dat gebeurt onder ideale, gecontroleerde omstandigheden, in afgesloten containers op ’t Nieuw Zuid.

Tom Kockx tracht met Het Kruisbos lokaal duurzaam en professioneel te boeren. Mensen kunnen op deze zelfoogstboerderij een abonnement nemen en zelf hun groenten oogsten.

De avond start om 20:00 in Het Strijboshof. Toegang is gratis en inschrijven is niet nodig. Iedereen krijgt een gratis welkomstdrankje.

Bron en foto: Open VLD Kalmthout

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet