Laatste nieuws:
Noorderkempen maken zich op voor twee dagen feest met Hans Francken Invites festival

Noorderkempen maken zich op voor twee dagen feest met Hans Francken Invites festival

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus gaat in Essen voor de vijfde keer Hans Francken Invites door. Het festival, onder leiding van producer en muzikant Hans Francken, wist de populairste artiesten van het moment te strikken voor een weekend vol meezingers en danspassen. Het publiek kan zich onder meer verwachten aan Niels Destadsbader, Maksim, Pommelien Thijs en Metejoor.

Muziek, feest en dans

Het eerste weekend van augustus zal in Essen en omstreken in het teken staan van muziek, feest en dans. Bezielers en streekgenoten Hans Franken en Dave Vercauteren zetten er voor de vijfde keer het Hans Francken Invites festival neer. Francken is o.a. bekend van zijn werk als toetsenist bij Clouseau, producer van talloze albums uit de Belpop geschiedenis, bandleider bij The Voice van Vlaanderen en bovendien is hij de ontdekker van Metejoor.

Stevig programma

Het festival komt op de proppen met een stevig programma. Vrijdag 4 augustus staan Niels Destadsbader en Maksim Stojanovic op de planken. Zaterdag komen onder andere Metejoor en Pommelien Thijs optreden in Essen. We trappen een open deur in als we stellen dat dit twee van de populairste artiesten van het moment zijn in ons land. Afgelopen week stond Pommelien nog op de Gentse Feesten, waar ze de Korenmarkt moesten afsluiten, omdat er te veel volk was op het plein. Metejoor heeft dan weer zijn eigen docuserie op Streamz.

Beproefd recept

Op zaterdag zal ook de Hans Francken band te zien zijn. Het recept is simpel: Hans Francken nodigt grote kleppers uit om mee te spelen met z’n band. Gustaph, die ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival dat in mei in Liverpool plaatsvond, zal ook langskomen en de band vervoegen. Francken noemt het zelf een “proeverij van twee uur met alleen maar de grootste hits van iedereen die aansluit”.

Noorderkempen maken zich op voor twee dagen feest met Hans Francken Invites festival2
Judith Van Hirtum © Jesse Haegeman
Extra special guest

Het festival gaat er prat op dat er steeds een aantal special guests aanwezig zijn. Zo werd gisteren nog Judith Van Hirtum aangekondigd, de Rising Star van MNM van 2022. Dit weekend wordt er trouwens nog een straffe naam gelost! Hou hiervoor de sociale media van HF Invites in de gaten.

Het volledige programma en tickets zijn terug te vinden op www.hfinvites.be

Bron en foto: Hans Francken Invites

Facebook69
Twitter
Follow Me
Tweet