Laatste nieuws:
Verkeershinder tijdens Kapellen kermis

Verkeershinder tijdens Kapellen kermis

Van 29 juli t.e.m. 1 augustus staan de kermiskramen opgesteld op het Marktplein en in de Silversterdreef in Kapellen. Daarom wordt de Silvesterdreef tijdens die periode afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en is parkeren niet toegelaten op het ganse Marktplein, in het grootste deel van de Silvesterdreef en op de parkeerplaatsen aan de kant Platanendreef.

Tweewielers

Op de laatste dag van Kapellen kermis staan de tweewielers centraal. ’s Namiddags staat de jaarlijkse trottinettentocht voor kinderen op het programma in de verkeersvrije straten rond het Marktplein. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen deelnemen. De start is voorzien vanaf 13.30 uur aan café Volksvriend in de Essenhoutstraat. Er zijn trottinetten beschikbaar, maar zelf step of trottinet meebrengen mag uiteraard ook. Na de rit worden alle deelnemertjes getrakteerd op een ijsje en een leuke herinnering.

De Kapelse Sprint

’s Avonds wordt de vijfde editie van de wielerwedstrijd ‘De Kapelse Sprint’ georganiseerd. De heren vertrekken om 17.30 uur, de dames betwisten vanaf 19.15 uur hun ‘Kapelse Sprint’. Zowel de heren als de dames rijden 30 rondes op het autovrije parcours Hoevensebaan-Albertdreef-Essenhoutstraat. De start-/aankomstlijn wordt getrokken op de Hoevensebaan in de omgeving van de kleuterschool.

Verkeersmaatregelen

Dinsdag tussen 12.00 tot 23.00 uur worden de Hoevensebaan, Albertdreef en Essenhoutstraat volledig verkeersvrij gemaakt. Het is dan voor bewoners van de genoemde straten ook niet mogelijk om hun woning per voertuig te bereiken. Parkeren is ook niet toegelaten in die straten. Er geldt ook een parkeerverbod op de eerste 50 meter van zowel de Bergstraat als de Sevenhanslei (kant Hoevensebaan).
De Oblatenlaan, de Sterrelaan en de Zandstraat zijn onbereikbaar omdat ze ‘binnen’ het parcours van de wielerwedstrijden liggen. In de Bergstraat, Biartlei, Binnenweg, Dorpsplein, René De Pauwstraat, Kerkstraat en Sevenhanslei is tijdelijk verkeer in beide rijrichtingen toegelaten.

Parking Watertoren en de ondergrondse parking aan site Bruggeske blijven bereikbaar via de Dorpsstraat-Kerkstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Antwerpsesteenweg (N11) en het Klein Heiken. Een aantal haltes van De Lijn op het parcours worden niet bediend. Voor meer informatie kan je terecht op www.delijn.be.

MLH

Foto: © Pixabay

Facebook5
Twitter
Follow Me
Tweet