Laatste nieuws:
Nieuwe website gemeente Essen feestelijk in gebruik genomen - (c) Noordernieuws.be 2024 - HDB_0654-br90

Nieuwe website gemeente Essen feestelijk in gebruik genomen

De website van de gemeente Essen was al geruime tijd in gebruik en toch wel verouderd. Tijd dus voor een nieuwe site, gericht op meer gebruiksgemak en klantvriendelijkheid.

Nieuwe website gemeente Essen feestelijk in gebruik genomen - (c) Noordernieuws.ve 2024 - HDB_0640

Het traject voor een nieuwe website is nooit zomaar gedaan, daar komt veel werk bij kijken en er zijn heel wat mensen bij betrokken. Vandaag was het zover en werd de nieuwe website, die sinds gisteren online staat, feestelijk geopend.

Nieuwe website gemeente Essen feestelijk in gebruik genomen - (c) Noordernieuws.ve 2024 - HDB_0657
Steven Stragier, communicatiedienst
Enorme verbetering

De nieuwe site is gebruiksvriendelijker, oogt rustiger en focust op zoekopdrachten en thema’s en zal ook sneller via Google gevonden worden. Het eisenpakket voor de nieuwe website werd bij diverse bedrijven neergelegd. Paddle.be kwam als beste uit de bus, voor wat betreft prijs/kwaliteit, service, klantvriendelijkheid, servicedesk, …
Een enorme verbetering is dat er nu een koppeling is met egovflow. Dat wil zeggen, dat mensen die zich online aanmelden met hun identificatiekaart uittreksels burgerlijke stand en afgiften, zoals attest gezinssamenstelling of attest van goed gedrag, nu online kunnen worden aangevraagd, in plaats van naar de balie in het gemeentehuis te komen. Dit scheelt veel tijd, is gemakkelijk en je bent niet afhankelijk van de openingstijden.

Nieuwe website gemeente Essen feestelijk in gebruik genomen - (c) Noordernieuws.ve 2024 - HDB_0643

Baliefuncties blijven bestaan

“De komst van deze nieuwe website is een heel belangrijke investering. Het is een essentieel onderdeel van een moderne en slagkrachtige gemeente en dat is wat Essen ook in de toekomst wil zijn. Na heel wat maanden hard labeur van onze diensten, en in het bijzonder onze communicatiedienst, is dit een mooie, feestelijke beloning. We zijn heel trots op onze nieuwe website”, vertelt burgemeester Gaston Van Tichelt. “Natuurlijk blijven de baliefuncties gewoon bestaan. Niet iedereen kan namelijk met een computer overweg. Dus onze service blijft ook op dat vlak op een hoog niveau.” En met een druk op de knop werd onder applaus van de aanwezige medewerkers de website officieel in gebruik genomen.

Ook een kijkje nemen? Dat kan hier.

NN

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet