Laatste nieuws:
Spar Essen Heikant nieuwe supermarkt Colruyt

Nieuwe vestiging Spar Colruyt Group op Essen Heikant

Waar tot voor kort het gebouw van Brico stond, plant Spar Colruyt Group dit najaar de bouw van een nieuwe buurtwinkel. Het bestaande gebouw zal gesloopt worden en op dezelfde plaats zal een nieuwe winkel gebouwd worden. Het wordt een energiezuinig pand met aandacht voor voldoende groen en een ruime parking voor wagens, fietsen én bakfietsen.

Een moderne look en feel

De werken zijn voor het najaar van 2021 gepland. Het nieuwe gebouw zal volledig volgens de moderne look en feel van Spar Colruyt Group ingericht worden, waarbij de focus voornamelijk op verse producten zal liggen.

Aandacht voor mobiliteit

“We behouden zoveel mogelijk de bestaande indeling van het perceel om de impact op mobiliteit zo laag mogelijk te houden”, aldus Yves Peeters, Business Developer bij Retail Partners Colruyt Group. “Aan de kant van de Heikantstraat voorzien we ruime fietsenstallingen met een aparte ingang om de klanten zoveel mogelijk te stimuleren te voet of met de fiets te komen winkelen. We hebben zelfs plaats voorzien om bakfietsen te stallen. Daarnaast zorgen we voor lokale infiltratie van regenwater en groen door de aanleg van bomen op de parking en struiken aan de straatkant.”

Nieuwe Spar Essen Heikant - Uitbaters Spar Essen Wildert

Extra jobcreatie

Arno Aerden, Schepen van Ruimtelijke Ordening van de gemeente Essen: “Na het vertrek van Brico lag de site er wat verlaten bij. We zijn dan ook erg blij met de nieuwe invulling van deze buurtwinkel met aandacht voor verse en gezonde producten. In overleg met onze dienst mobiliteit, verdwijnen de parkings aan de straatkant en komt er groen in de plaats om de veiligheid van de buurtbewoners en de nabije kleuterschool te garanderen. De centrale ligging is een extra troef voor de wijk Heikant. Bovendien mikt Spar Colruyt Group op een achttal nieuwe arbeidsplaatsen in deze winkel, daar zijn wij als gemeente ook erg blij mee. De ervaren ondernemers die vandaag de Spar-winkel te Essen-Wildert uitbaten, starten hiermee hun tweede winkel in onze gemeente en zijn erg enthousiast!”

Bron en Foto: Colruyt Groep.