Laatste nieuws:
Nieuwe kazerne aan grens Essen wil inspraak

Nieuwe kazerne aan grens: Essen wil inspraak

Vlakbij de grens, op grondgebied Roosendaal, wil Defensie een nieuwe kazerne bouwen voor de special forces. Voor raadslid Jan Suykerbuyk (CD&V) reden om in de gemeenteraad burgemeester Van Tichelt (CD&V) hier over aan de tand te voelen.

Gevolgen

Defensie wil de kazerne bouwen ter hoogte van de Antwerpseweg/Heijbeeksestraat. De bouw van deze site heeft heel wat gevolgen voor de Nispense woonkern, maar zeker ook voor de Essense. Er zullen allerlei gevolgen spelen. “Het gaat dan onder andere om gevolgen op het vlak van veiligheid, geluidsoverlast, openbaar vervoer en economie. Helikopter- en dronegebruik en schietfaciliteiten kunnen voor geluidsoverlast zorgen”, aldus Suykerbuyk die wilde weten hoe Essen op deze ontwikkelingen gaat reageren.

Dichtbij betrokken

Voor burgemeester Van Tichelt is het duidelijk: “Gemeentebestuur en inwoners moeten van dichtbij betrokken worden. In feite zouden de Essenaren ‘op gelijke voet’ moeten kunnen staan met de inwoners van Nispen. Wij hebben een interne werkgroep opgestart en over enkele dagen zit ik samen met de Roosendaalse burgemeester. Het is verder aangewezen om voorafgaand aan een reactie contact op te nemen met Vlaams Gewest en provinciebestuur.”

JS

Foto: Google Street View

Facebook7
Twitter
Follow Me
Tweet