Laatste nieuws:
Gouden Bruiloft Willy Jacobs en Maria Deckers - (c) Noordernieuws.be - HDB_7560u90

Met haar ga ik trouwen, wedden?

Vandaag zijn Willy Jacobs en Maria Deckers 50 jaar getrouwd. In deze tijd, waar scheidingen zo veelvuldig voorkomen, is het heerlijk om te zien hoe een koppel na 5 decennia nog steeds zo gelukkig is. Helmut Jaspers en Brigitte Van Aert verrasten het koppel met een ingelijste trouwakte en ook namens Koning Filip kwamen er gelukwensen.

Gouden Bruiloft Willy Jacobs en Maria Deckers - (c) Noordernieuws.be - HDB_7551s85

Wedden om een bak bier?

Willy woonde in Achterbroek, Maria op Wildert. Hun gemeenschappelijke deler was café De Knikker in Nieuwmoer. De plek waar het allemaal begon, ruim 50 jaar geleden. “Ik stond met mijn vrienden te wachten op La Bamba, oftewel de kusjesdans”, herinnert Willy zich. “Ik zag Maria en vond haar meteen leuk. Na La Bamba kwam altijd een ‘slow’ die ik met haar gedanst heb. We hebben een paar keer afgesproken en ik zei tegen mijn maat: ‘Met haar ga ik trouwen.’ Hij antwoordde: ‘Dat zeg je altijd.’ ‘Ja, maar nu ga ik het doen, wedden om een bak bier?’”

Gouden Bruiloft Willy Jacobs en Maria Deckers - (c) Noordernieuws.be - HDB_7554s90

De grote vraag

“Mijn moeder zei altijd: ‘Denk eraan, je trouwt niet voor je 21ste!’ en in april 1969 zou ik 21 worden”, vertelt Maria. “Willy’s ouders hadden café Witkap in Achterbroek waar we Oudjaar vierden. Die avond heeft Willy me de grote vraag gesteld en zijn we meteen toestemming gaan vragen aan zijn ouders. 8 april werd ik 21 en 15 juli zijn we getrouwd. De eerste 4 jaar van ons huwelijk hebben we boven het café gewoond bij mijn schoonouders. Toen zijn we naar Wildert west verhuisd waar we 33 jaar zijn gebleven.”

Gouden Bruiloft Willy Jacobs en Maria Deckers - (c) Noordernieuws.be - HDB_7563s85

Twee prachtige dochters

“Ik heb 43 jaar in de haven van Antwerpen gewerkt”, zegt Willy. “Maria hield thuis alles perfect in orde. We mochten twee prachtige dochters krijgen, Marleen en Kristel.” “De tijd is voorbij gevlogen”, mijmert Maria. “We zijn heel blij dat we dit in goede gezondheid mogen meemaken.”
Stralend heft Willy zijn glas champagne en roept: “Dat we nog lang samen mogen leven, proost!”

Gouden Bruiloft Willy Jacobs en Maria Deckers - (c) Noordernieuws.be - HDB_7565s85

LW

Facebook313
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Thielemans Addy

    Mijn nicht Paula Ossenblok en Marcel Geets in de Beliestraat 106 in Essen waren 2 juni 60 jaar getrouwd !