Laatste nieuws:
Kamperen zo overleef je de hitte in een tent

Kamperen: zo overleef je de hitte in een tent

Kampeerders kunnen het beamen: het kan gloeiend heet worden in een tent. Enkele tips om je deze zomer niet kapot te zweten op de camping!

Houd rekening met de windrichting

Als je er met je eigen tent op uittrekt, dan houd je bij hitte het best rekening met de windrichting bij het opzetten van je tent. Zorg dat de wind kan binnen blazen via de kant waar een gaas hangt en verlucht je tent de hele dag. Kies een koele plek: bij voorkeur op een plek waar een natuurlijke kuil is of beneden in een dal. Warme lucht stijgt namelijk en de aarde houdt je tent fris.

Maak je eigen douche om af te koelen van de hitte

De hitte kan ook een voordeel zijn in de natuur. Leef zuinig en ecologisch op de camping en maak je eigen douche. Knutsel een lege watertank of emmer, een sproeikop of de kop van een gieter aan elkaar en hang je constructie aan een boom. Wil je je water toch iets opwarmen om een ijskoude douche te vermijden? Giet het water dan in een zwarte vuilniszak en steek de zak in de container, zodat het water doorheen de dag opwarmt.

Kleef reflecterende stickers op je tent

Reflecterende stickers zorgen ervoor dat de zonnestralen afgeweerd worden. Je tent is niet snikheet na een hele dag in de hitte. Bonus: je vindt je tent snel terug op een camping!

Houd insecten op afstand

Warmte gaat meestal gepaard met heel wat vervelende insecten. Weer ze uit je tent op een natuurlijk manier met kruiden! Rozemarijn en water in een schaaltje of zelfs op je huid smeren of een stukje salie branden, helpen om de beestjes op afstand te houden.

Doe aan glamping

Bij glamping (glorious camping) geniet je vaak dat extra tikkeltje luxe. Vaak zijn zulke tenten voorzien van airco en hebben ze een diepvries waar je flessen in kunt steken om je water langer koud te houden tijdens een daguitstap.

Spring gewoon in het zwembad

Dé beste manier om af te koelen, blijft simpelweg in het zwembad springen! En gelukkig zijn de meeste campings daarop voorzien.

Bron: VAB
Foto: Pixabay

Facebook44
Twitter
Follow Me
Tweet