Laatste nieuws:
Massale opkomst infovergadering 'Werf van de eeuw in Achterbroek'

Massale opkomst infovergadering ‘Werf van de eeuw in Achterbroek’

De parochiezaal zat gisteren afgeladen vol voor de infoavond over de wegenwerken in Achterbroek. Op het programma stond een uiteenzetting van de verschillende partners die de ‘Werf van de eeuw’ in goede banen zullen leiden. Meer dan driehonderd Kalmthoutenaren tekenden present.

Vanaf maandag 11 februari is het zover: dan gaat het kruispunt van de Kalmthoutsesteenweg en de Roosendaalsebaan op de schop. Dat gebeurt meteen grondig: naast de heraanleg van het kruispunt worden ook nutsleidingen en gasbuizen vervangen. Pas in het najaar van 2020 zullen de werken volledig afgerond zijn. Gezien de omvang van het project namen de gemeente Kalmthout, Eandis en het Agentschap Wegen en Verkeer uitgebreid de tijd om de drie werven voor te stellen aan de buurtbewoners. Burgemeester Lukas Jacobs trok nadien tijd uit voor een vragenronde.

Hoewel de werken best wat ongemak met zich meebrengen, focust de gemeente zich op het einddoel: een moderne, veilige infrastructuur en dit zowel boven- als ondergronds. Het project werd dan ook officieel ‘het Pluspunt’ gedoopt, een verwijzing naar de vele voordelen die de werken op termijn opleveren.

Om de inwoners optimaal te informeren, werd overigens een nieuwe website (www.hetpluspunt.be) in het leven geroepen. Daarnaast zal de gemeente belangrijke updates over de werken communiceren via bewonersbrieven en affiches. De bewoners kregen na afloop alvast een uitgebreide brochure mee naar huis. Wie wil, kan er trouwens ook een afhalen op de dienst openbare werken (gemeentehuis, Kerkeneind 13).

INFO
www.hetpluspunt.be, 03 620 22 40

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet