Laatste nieuws:
Leuke fietsuitstapjes dankzij gulle sponsors

Leuke fietsuitstapjes dankzij gulle sponsors

In dagcentrum De Vlotter in Essen komen 28 mensen met een verstandelijke beperking regelmatig een fijne dag doorbrengen, de ene komt dagelijks, de andere enkele dagen per week. Samen met hun begeleiders en vrijwilligers komen zij graag in beweging. Lekker gaan fietsen en de wind in je haren voelen, zalig toch?

Prachtige financiële hulp

Zelfstandig fietsen is echter een te grote uitdaging voor sommigen van de cliënten. Maar op een duofiets kunnen ze wel mee! Dankzij een donatie van de familie Meeusen kon De Vlotter al over een elektrische duofiets beschikken. Dankzij serviceclub Fifty-One Heideland, de werknemers van INEOS O&P in Lillo en de verenigingen de Ossekoppen en WildHert, komt daar ook een aanhanger bij ter waarde van ruim 6.400 euro.

Leuke fietsuitstapjes dankzij gulle sponsors2
De gulle sponsors
Funtrain

Met die aanhanger, of ‘funtrain’, kan één begeleider voortaan drie dagcentrumcliënten meenemen op een ritje. Op donderdag 22 februari werden de sponsors uitgenodigd om hen te bedanken en samen de complete duofiets mét aanhanger officieel in gebruik te nemen.

Dagcentrum De Vlotter

De Vlotter in het centrum van Essen is één van de dagcentra van Monnikenheide-Spectrum, een dienstverlener voor mensen met een verstandelijke beperking en hun gezin. Monnikenheide-Spectrum biedt een ruim aanbod aan diensten, waaronder residentiële opvang (wonen met zinvolle daginvulling), dagopvang, kortverblijf, mobiele begeleiding… in Zoersel, Wuustwezel (Gooreind), Malle, Essen en Kalmthout.

Leuke fietsuitstapjes dankzij gulle sponsors3

Woonproject

In Essen bouwt Monnikenheide-Spectrum op de site van het voormalige Gildenhuys weldra een woonproject voor twintig bewoners en een ruimer gebouw voor het dagcentrum De Vlotter, dat naar een cliëntengroep van veertig personen zal kunnen groeien.

Bron en foto’s: Monnikenheide-Spectrum

Facebook17
Twitter
Follow Me
Tweet