Laatste nieuws:
Laatste fase heraanleg stationsomgeving Heide

Laatste fase heraanleg stationsomgeving Heide

Op maandag 2 maart 2020 startte de aannemer met de laatste fase van de verfraaiing van de stationsomgeving in Heide. De werken kennen drie fases. Die houden rekening met de toegankelijkheid van de school. De handelszaken in de buurt (’t Centrum, Bistro en Bakkerij Monida en Heide Statie) zijn tijdens de werken bereikbaar. Het einde van de werken is voorzien in augustus 2020.

Van 2 maart tot 10 april 2020 worden de Sint-Jozeflaan en de Vredelaan aangepakt. Het asfalt wordt vernieuwd, er komen nieuwe goten en er worden extra parkeerplaatsen aangelegd. De Vredelaan wordt tussen de Kalmthoutlaan en de Sint-Jozeflaan enkelrichting gemaakt en er komt een langsparkeerstrook. Tijdens die werken worden de Sint-Jozeflaan en de Vredelaan afgesloten voor doorgaand verkeer. De bewoners van de zijstraten worden omgeleid langs de Kalmthoutlaan en de Koningin Astridlaan.

Van 15 april tot juni 2020 maakt de aannemer werk van de zone tussen de kerk en de fietsostrade. De parking voor de kleuterschool en de voet- en fietspaden worden vernieuwd. De Kalmthoutlaan wordt heraangelegd tussen de Max Temmermanlaan en de Vredelaan. Er wordt een parkeerstrook aangelegd in de Max Temmermanlaan. Dan geldt er enkelrichting in een deel van de Max Temmermanlaan en de Kalmthoutlaan. De wijk daarachter wordt omgeleid via de Kalmthoutlaan en de Koningin Astridlaan. Als de Max Temmermanlaan klaar is, wordt de Kalmthoutlaan opgebroken. Er wordt een enkelrichtingsomleiding ingevoerd vanaf de Koningin Astridlaan, via de Guido Gezellelaan en de Kalmthoutlaan opnieuw naar de Koningin Astridlaan.

In juli en augustus 2020 (om de overlast voor de school te beperken) worden de paden rond de kerk en de straat met parkeerplaatsen tussen de kerk en ’t Centrum opnieuw aangelegd. Er is geen omleiding, de kerk en ’t Centrum blijven bereikbaar. De verkeerspolitie volgt de situatie op en stuurt bij wanneer nodig. Je vindt alle info over de werken op www.kalmthout.be/heidestatieplein.

INFO: openbare.werken@kalmthout.be, 03 620 22 40

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook47
Twitter
Follow Me
Tweet