KVLV Essen-Centrum en PinterEssen organiseren ludieke fotozoektocht

De KVLV (Katholieke Vereniging voor Landelijke Vrouwen) heette vroeger de Boerinnenbond en bestaat 96 jaar. De vereniging organiseert regelmatig leuke activiteiten en vorig jaar werd PinterEssen opgericht, om een grotere groep van verschillende leeftijden aan te spreken.

PinterEssen

“We hebben geen voorzitter bij de KVLV Essen-Centrum,” vertelt Ria van Wezel, “we hebben een team van 6 vrouwen. Bij bepaalde evenementen kunnen we terug vallen op leden die zich daar ook voor in willen zetten. We organiseren wandelingen, culturele uitstapjes, kooklessen, fietsen, … Op dit moment hebben we 85 leden. Om een grotere diversiteit aan activiteiten te creëren hebben we vorig jaar oktober PinterEssen opgericht. Hier worden ideeën uitgewerkt die hun basis in Pinterest vinden.”

Ria van Wezel
Ria van Wezel
Materialen gebruiken die iedereen in huis heeft

“Op Pinterest vind je veel leuke ideeën, maar daar wordt relatief weinig mee gedaan. Bij PinterEssen doen we dat wel! We maken sieraden, handtassen, wanddecoraties, … en gebruiken materialen die iedereen in huis heeft. Denk aan een leuke handtas met opdruk, gemaakt van een oud topje. Of het maken van sieraden van Nespresso cups, dat soort dingen. Je hoeft niet eens handig te zijn om iets te maken, maar succes is gegarandeerd. Daarnaast maken we ook lekkere hapjes en wisselen ideeën uit.


Veel jonge mensen

Opvallend is dat bij PinterEssen veel jonge mensen komen. Die vinden hier ‘me-time’ naast hun jachtige leven. Het is ook fijn dat alle benodigde materialen aanwezig zijn en ze daar niet voor op uit hoeven. PinterEssen komt iedere eerste woensdag van de maand (behalve juli en augustus) in De Berk van 19:30 – 22:00 bijeen. Je hoeft geen lid te zijn, je betaalt wel een kleine bijdrage. Iedereen kan zo bij ons aanschuiven.”

Fotozoektocht

“De KVLV organiseert 2 keer per jaar een wandeling maar die is eigenlijk altijd ’s avonds. PinterEssen stelde voor om dat overdag te doen, bijvoorbeeld zondagochtend. Dan kunnen mensen er aan deelnemen en de rest van de dag met hun gezin doorbrengen. Een geweldig idee! De herfstwandeling van KVLV en PinterEssen is nu op zondag 15 oktober en begint om 08:30 bij De Berk. Het is niet zomaar een wandeling, maar een fotozoektocht van 2,5 kilometer en geschikt voor jong en oud. Onderweg zijn ook een paar verrassingen. Aansluitend is er een heerlijk ontbijt en wordt de winnaar van de fotozoektocht bekend gemaakt!”

Aanvang zoektocht: 08:30
Locatie: De Berk, Oude Baan 110, Essen
Ontbijt: vanaf 10:00
Prijs: €9,- voor KVLV leden en hun familie. €11,- voor niet-leden

Je kan je inschrijven voor deze toffe wandeling met ontbijt tot en met dinsdag 10 oktober. Stuur een berichtje naar pinteressen@gmail.com om je aan te melden en stort uw deelnamebedrag op: BE51 7331 1414 3162 van KVLV Essen met als mededeling: KVLV ontbijt, je naam en het aantal deelnemende personen.

Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten, stuur dan even een mailtje naar pinteressen@gmail.com

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!