Korpschef PZ Noord legt eed af

Korpschef PZ Noord legt eed af

In aanwezigheid van collega’s en familieleden legde HCP Tom De Gent officieel de eed als nieuwe korpschef van de lokale politiezone Noord af, in handen van burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD). De Kapelse burgemeester is momenteel voorzitter van het politiecollege van de zone. Ook de Stabroekse burgemeester Rik Frans (N-VA) woonde de eedaflegging bij.

Tom De Gent is de tweede zonechef van de zone Noord die opgericht werd in 2002 en bestaat uit het grondgebied van de gemeenten Stabroek en Kapellen. Tom de Gent volgde op 1 mei 2023 Luc Gers op, die meer dan twintig jaar het korps leidde en recent met pensioen ging. De officiële beëdiging liet nog even op zich wachten.

Korpschef PZ Noord legt eed af2

Uitdaging

De nieuwe hoofdcommissaris benadrukte dat hij het korps een menselijk gelaat wil blijven geven, waarin de burger steeds centraal staat. Aangezien een uitbreiding van het korps, waar momenteel 70 agenten en 20 burgers werken, niet aan de orde is, wordt het efficiënt managen van de politiezone een uitdaging voor de toekomst. Veel aandacht zal de eerste jaren van zijn mandaat gaan naar de implementatie van het ILP-systeem. Deze software, die informatiegestuurde politiezorg (Intelligence Led Policing) mogelijk maakt, wordt gekoppeld aan moderne hardware. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat o.a interventieploegen makkelijker en accurater aangestuurd kunnen worden en meteen kunnen beschikken over een hoeveelheid aanvullende informatie, die hen kan helpen bij interventies. Het systeem brengt ook verschillende datastromen samen, zodat er doelgerichter gewerkt kan worden door alle leden van het korps.

MLH

Foto: © MLH

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!