Laatste nieuws:
'Kapellen Feest' schenkt opbrengst weg

‘Kapellen Feest’ schenkt opbrengst weg

Traditioneel wordt de opbrengst van het bal van de Kapelse burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD) geschonken aan het Home Philippe Speth in Kapellen.

Erkende organisatie

Home Philippe Speth, gevestigd in de Kapelsestraat ter hoogte van het containerpark, is een erkende organisatie binnen het Agentschap Jongerenwelzijn voor 29 jongeren, tussen 12 en 18 jaar. De jongens en meisjes, die zich in een tijdelijke problematische leefsituatie bevinden, worden aan het home toegewezen door bijvoorbeeld het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg, het vertrouwenscentrum Kindermishandeling) of de Jeugdrechtbank. Ze worden in Kapellen opgevangen in diverse leefgroepen, krijgen er nieuwe kansen en worden er eventueel begeleid in hun ontwikkeling naar vormen van zelfstandig wonen.

Accomodatie verbeteren

Dankzij de opbrengst van de vorige editie van ‘Kapellen Feest’ kon nu een cheque van € 12.500 overhandigd worden aan de verantwoordelijken van het home. Zowel de voorzitter als directeur van home Philippe Speth waren zeer opgezet met deze gift die hun toelaat om de accommodatie voor hun bewoners te verbeteren.

'Kapellen Feest' schenkt opbrengst weg2

Kapellen feest opnieuw

Op zaterdag 21 oktober vanaf 20.30 uur wordt in zaal Lux op het Marktplein opnieuw ‘Kapellen Feest – Bal Dirk Van Mechelen’ georganiseerd door het Centrum voor Liberaal en Maatschappelijk werk – Kapellen vzw (CLMW). Ook dit jaar vloeit de opbrengst naar de uitbouw van de werking van Home Philippe Speth. Trio Bluf en het dj team Gommoris zorgen voor de ambiance.

MLH

Foto: © CLMW vzw & Pixabay

Facebook12
Twitter
Follow Me
Tweet