Laatste nieuws:
Kalmthoutse Fotokring én voorzitter Swa Van Oevelen vieren jubileum

Kalmthoutse Fotokring én voorzitter Swa Van Oevelen vieren jubileum

Op 16 februari 1973 besloten vier vrienden de Kalmthoutse Fotokring op te richten. Dit idee ontstond nadat het jeugdhuis, waar ze eerder samen een foto-afdeling waren begonnen, de deuren had gesloten. Swa Van Oevelen werd voorzitter en is dat nu, vijftig jaar later, nog steeds!

Liefde voor fotografie

Swa is nog steeds de enthousiaste, drijvende kracht voor veel activiteiten van de club (cursussen, thema-avonden op vrijdag, het clubblad, …). Hij heeft heel wat kilometers op de teller en wordt vaak gevraagd door andere fotoclubs om zijn expertise en liefde voor fotografie te delen als gastspreker met voordrachten, als jurylid, …

Kalmthoutse Fotokring én voorzitter Swa Van Oevelen vieren jubileum

Goud

De Kalmthoutse Fotokring organiseerde vanaf het eerste jaar zelf tentoonstellingen, later zelfs met gerenommeerde gastfotografen uit binnen- en buitenland. Die tentoonstellingen trokken veel belangstelling, maar kostten ook veel geld aan vervoerkosten en verzekering. Een aantal jaren organiseerde de club een nationale fotowedstrijd, de Erica Awards. De club verwierf in die periode letterlijk nationale faam. Nu, vijftig jaar later, floreert de club nog steeds en telt zo’n 135 leden. Er zullen daarom activiteiten worden voorzien, die aan dit feestelijke jubileumjaar zijn gelinkt. Het thema van de grote jaarlijkse tentoonstelling in Gitok is dan ook niet toevallig ‘GOUD’.

Kalmthoutse Fotokring én voorzitter Swa Van Oevelen vieren jubileum3

Fotowedstrijd

Ook Foto Joosen, de bekende fotowinkel in Kalmthout, viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. De Kalmthoutse Fotokring én Foto Joosen hebben daarom de handen in mekaar geslagen en besloten samen een grote fotowedstrijd te organiseren. Die wedstrijd staat open voor iedereen die zin heeft en blijft dus niet beperkt tot clubleden van de Kalmthoutse Fotokring en eventuele andere fotoclubs. Over die fotowedstrijd zal nog uitvoerig worden gecommuniceerd via de diverse kanalen!

Foto’s: © Kalmthoutse Fotokring

NN

Facebook157
Twitter
Follow Me
Tweet