Jobbeurs Essen 2017 - (c) noordernieuws.be

Jobbeurs minder druk bezocht

Dinsdag 25 april was de Jobbeurs in de Heuvelhal, waar eindejaarsstudenten, werkenden en werkzoekenden zich konden oriënteren en aanmelden bij bedrijven.
180 laatstejaarsleerlingen uit de lokale scholen secundair onderwijs, namelijk Don Bosco Mariaberginstituut (Essen), GITOK (Kalmthout), PTS Leren en Werken (campus Kapellen) en Stella Matutina (Wuustwezel) kregen die ochtend in zaal Rex alles te horen wat ze moesten weten over hun rechten en plichten in het arbeidscircuit. Hierna brachten ze een bezoek een de Jobbeurs. Met zestig standhouders waren de bedrijven goed vertegenwoordigd: technisch, interims, loopbaanbegeleiders, … Echter het bezoekersaantal bleek tegen te vallen. Waar er bij de vorige Jobbeurs zo’n 800 bezoekers waren, kwamen er gisteren beduidend minder: zo’n 600. Organisator Ann Francken vertelt dat dit te maken heeft met de gedaalde werkloosheid, wat natuurlijk een fantastisch gegeven is!

Zes studentes van het Don Bosco-Mariaberginstituut in Essen waren een beetje teleurgesteld in de vertegenwoordiging van de werkgevers. “Er is vrij weinig voor de kinderzorg, onze studierichting, dat is wel jammer. Het zijn eigenlijk vooral jongensberoepen die je hier vindt.”

Op de grote foto: achterste rij van links naar rechts Jessica, Liz’l, Naoual, Chelsea en lerares Anita. Vooraan Kato en Emilie.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook34
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!