Laatste nieuws:
Jan Embrechts winnaar Kerstkoejonnen-

Jan Embrechts winnaar Kerstkoejonnen

Vrijdag, 29 december, ging voor de tweede keer het Kerstkoejonnen door in de Bostella.

Oud kaartspel

“Koejonnen is een oud kaartspel, dat we terug vanonder het stof halen”, vertelt Ludo Somers. “Normaal speel je dit met een vaste maat, maar omdat er in het verleden vaak vals werd gespeeld, had ik vorig jaar het idee om de spelregels te veranderen en individueel te maken (ieder voor zich). Dat maakt dat je elk spel (boom) met een ander speelt en dit elke keer tegen twee anderen. Op die manier kan er dus ook niet meer vals worden gespeeld.”

Jan Embrechts winnaar Kerstkoejonnen2

Supergezellige avond

“Vorig jaar waren we met 24 kaarters, gisteren waren er 32. Lien en Gitte deden de inschrijvingen, waarvoor dank! De leeftijden varieerden tussen 20 en 80 jaar en dat is het leuke aan dit kaartspel. Het was een supergezellige avond met de nodige drank en hapjes, bedankt Tanja! We hadden sponsors gevonden die wat schonken, zodat iedereen met een prijsje naar huis ging.

Jan Embrechts winnaar Kerstkoejonnen
Jan Embrechts
Uitslag

Top 3 winnaars:
1. Jan Embrechts
2. Theo Van Oers
3. Frans (Sus) Sanders

Wil je ook meedoen?

“We spelen maandelijks op de laatste donderdag van de maand, afwisselend in Hoek-City en de Bostella’, licht Ludo toe. “Onze volgende bijeenkomst is op donderdag 25/01 in Hoek-City. Als er mensen zijn die mee willen doen of het kaartspel willen leren, ze zijn zeker welkom! Beginnen doen we telkens om 20:00 en het einde is voorzien rond 23:00. Een mailtje sturen mag steeds naar ludo.somers4@telenet.be”

Foto’s: Ludo Somers

LS

Facebook50
Twitter
Follow Me
Tweet