Laatste nieuws:
Jeannine Douws - Column

Het circus van België

Met grote koppen in de kranten en op de sociale media werd aangekondigd dat Egbert Lachaert (Open Vld) positief heeft getest op corona. Hij voelde zich blijkbaar maandagavond al niet opperbest. Hij was gaan joggen en raakte moeilijk vooruit, had geen koorts, noch andere eventuele symptomen, maar toch liet hij door de dokter een coronatest afnemen. Dat is toch wel BIJZONDER opmerkelijk zo een zevental dagen vóór 17 september, DE DAG voor eventuele nieuwe verkiezingen.
Niettegenstaande dat wij, de bevolking, reeds zes maanden met alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om de oren werden en nog worden geslagen, waaronder om bij de minste symptomen thuis te blijven, beslist hij om TOCH door te gaan met zijn gespreksronde met ALLE tenoren van de Vivaldi-partijen.
Een schitterende stunt om verlenging voor héél dat circus te bekomen, ware het niet TE doorzichtig. Enkel en alleen door het feit dat GEEN ENKELE van zijn medespelers, waaronder onze Koning Filip, waar hij toch dagdagelijks mee rond de tafel zat, positief hebben getest op corona.
Er werd reeds meermalen door de Regering van lopende zaken verkondigd, dat er door een groot deel van de bevolking complottheorieën werden gesmeed én rondgebazuind inzake alle genomen weinig transparante, dubbelzinnige en absurde maatregelen. Dat het autoritair gedrag én van de Regering én niet in het minst van DE viroloog Van Ranst, zonder op zijn minst de bevolking erbij te betrekken en waar alle burgerlijke vrijheden en rechten van die bevolking als een ware dictatuur naast hen werden neergelegd.
Dat thans de ‘zogenaamde’ positieve test van Lachaert op corona de zoveelste, zij het povere, stunt is om vervroegde verkiezingen de kop in te drukken.
Dat Maggie De Block (ook Open Vld), na haar voorgaande voorspelling dat het virus over bergen en oceanen vloog en zeker niet te stoppen was door een mondmasker te dragen, blijkbaar haar rol als waarzegster zonder de minste schroom verder heeft kunnen ontwikkelen. Thans weet zij via haar kristallen bol, theeblaadjes, weggeworpen zout of tarotkaarten de toekomst te voorspellen en beweert dat Kerst en Nieuwjaar nooit meer hetzelfde zullen zijn. Maar ze heeft in diezelfde attributen geen enkel teken of voorbode kunnen ontdekken hoe diezelfde bevolking zal of zou kunnen reageren na dit zoveelste debacle. De tijd van onderdrukking, machtsontplooiing en bangmakerij begint stilaan op te raken.
De magische datum van 13 maart 2020, HET startschot van corona en het startschot van de hamsterwoede, gaande van tonnen WC papier tot tonnen drinkbaar water, waarvoor mensen slaags raakten aan de supermarkten. Al die verschrikkelijke zes maanden van verplichtingen, mondkapjes, ontsmettingsgel, de opgelegde 1,5 m social distancing, al die maatregelen verkondigd om een angstpsychose onder de bevolking te creëren. Een angstpsychose dat één of andere onverlaat in je gezicht spuwt, hoest of niest, zodat het enige alternatief was thuis te blijven, thuis te werken en je op te sluiten. Allemaal onder het mom dat het voor je eigen bestwil is, maar wat in veel gezinnen familiale moeilijkheden teweeg heeft gebracht.
Stop dat Belgisch circus waar de hele wereld om lacht.

Jeannine

Facebook101
Twitter
Follow Me
Tweet