Laatste nieuws:
Herman Vandekeybus gaat genieten van zijn welverdiend pensioen!

Herman Vandekeybus gaat genieten van zijn welverdiend pensioen!

Foto en Papierhandel Vandekeybus is gekend in Essen en omgeving. Eigenaar Herman Vandekeybus staat ruim veertig jaar in zijn welbeklante zaak, maar heeft besloten om nu toch met pensioen te gaan. 21 augustus is de laatste dag dat deze zo vertrouwde onderneming geopend is.

Oorspronkelijk fotograaf

Oorspronkelijk was Herman fotograaf van beroep en legde veel huwelijken, portretten en communies op de gevoelige plaat vast. “Vanaf het begin heb ik ook papierwaren in mijn zaak verkocht”, vertelt Herman. “ De winkel was te groot voor alleen fotografie. Door de jaren heen is mijn bedrijf drie keer uitgebreid. Er kwam telefonie bij met de drie grote providers: Base, Proximus en Orange, toen nog Mobistar. Ook schoolartikelen, de leerlingen kwamen bij de schoolheropening na de vakanties met lijsten benodigdheden af en stonden tot op straat.”

Herman Vandekeybus gaat genieten van zijn welverdiend pensioen!
Samen met zijn trouwe medewerksters Dorien (l) en Ellen
Digitale fotografie verdrong de analoge

“Door de digitale fotografie nam de analoge af. Er worden nog steeds filmrolletjes afgedrukt, maar slechts een fractie in vergelijking tot een aantal jaar geleden. In plaats van fotografie werden daarom gsm’s en papierwaren onze hoofdzaak. De fotografie is nooit stilgevallen, maar werd wel anders. We hebben moeten bijscholen om Adobe Lightroom en vooral Adobe Photoshop te leren.”

Nu van het leven profiteren

“In 2020 besloot ik het pand te verkopen om te investeren in iets anders. Maar toen begon het idee te ontstaan om te stoppen. Ook omdat twee van mijn broers overleden, ze mochten maar 58 en 61 jaar worden. Ik ben nu 62 en dacht: ‘we gaan van het leven profiteren, want je weet nooit…’ De papierwaren en kleine kaders verhuizen naar de nieuwe winkel in wording hiernaast. Het was een opluchting dat dat kon en ook een geruststelling, dat een deel van de zaak die ik opgebouwd heb, verder gezet wordt. 21 augustus is de laatste dag dat de zaak geopend is”

“Ik zal de zaak wel heel erg missen, ik heb het altijd zeer graag gedaan. En natuurlijk ook alle trouwe klanten, die ik bij deze enorm wil bedanken voor hun loyaliteit!

NN