Laatste nieuws:
Ellen en Dorien openen: ‘Winkel vol Winkels‘

Ellen en Dorien openen: ‘Winkel vol Winkels‘

Ellen Voeten heeft een webshop in zelfgemaakte wenskaartjes en decoraties. In Antwerpen staat Jacob’s Concepstore, waar kleine ondernemers als Ellen een deel van de zaak kunnen huren. Een concept dat Ellen ook hier in Essen zal toepassen.

Conceptstore in voormalig Blokkerpand

“Eerst zou ik de zaak van Herman Vandekeybus overnemen”, vertelt Ellen. “Maar voor de ideeën die ik had was het pand niet geschikt. Luc Van Thillo, die eigenaar is van onder andere Robotland, kocht het voormalige Blokkerpand in de Stationsstraat 1. Hij vroeg me om dat pand eventueel te gebruiken voor een conceptstore. In een conceptstore wordt winkelruimte in vierkante meters verhuurd, maar ondernemers zijn zelf niet fysiek aanwezig zijn. De uitbater van het pand verkoopt de artikelen voor hen. Ik moest er even over nadenken, maar samen met mijn collega Dorien Verhulst hebben we besloten de uitdaging aan te gaan.”

Ellen en Dorien openen: ‘Winkel vol Winkels‘

Twaalf bedrijfjes

“In het pand, dat een winkeloppervlakte heeft van ongeveer 450 vierkante meter, wilde ik sowieso een koffiebar met internetmogelijkheid en natuurlijk de papierwaren van Foto Vandekeybus waar ik nu werk. Ik zat al in het wereldje van de concept- en webstores en heb diverse bekenden gecontacteerd die geïnteresseerd waren. Zo is de bal gaan rollen. Er zijn tot nu toe twaalf bedrijfjes die zich daar zullen vestigen met een in totaal zeer uitgebreid assortiment. De oppervlakte die gehuurd kan worden staat niet vast, maar is naar de wensen van de klant.”

Ellen en Dorien openen: ‘Winkel vol Winkels‘

Gezelligheid en sfeer

“Zelf zal ik er papierwaren en sportkleding verkopen. Door het gevarieerde aanbod zal het ook een heel divers publiek aantrekken en er zal een steeds wisselend assortiment zijn. 28 augustus om 09:00 is de opening. We kijken er naar uit om onze eigen onderneming te hebben en een plaats te creëren waar mensen graag komen en zich thuis voelen. Waar gezelligheid en sfeer is.”

Geïnteresseerden die graag een deel willen huren kunnen contact opnemen met Ellen via ellenvoeten@hotmail.com of even binnenspringen.

NN