Herman De Ridder klaar voor aanval op uurrecord 80+
Herman voor het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent

Herman De Ridder klaar voor aanval op uurrecord 80+

De 82-jarige Herman De Ridder uit Kalmthout rijdt zondag a.s. op de piste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent z’n uurrecordpoging 80+. Na 6 maanden voorbereiding en doelgerichte trainingen is Herman helemaal klaar om het record van 33,750 km proberen te verbeteren.

Serieuze inspanning

“De trainingen van de voorbije maanden hebben ervoor gezorgd dat ik zondag met vertrouwen de recordpoging kan starten”, zo vertelt Herman. “Via trainingen thuis met schema’s op basis van m’n hartslag en door de vele trainingen op de piste in Gent lijkt het haalbaar om het record scherper te stellen. Maar het zal toch spannend zijn zondag op de wielerpiste. Een uur alles geven op mijn leeftijd vraagt toch een serieuze inspanning. Laat ons zeggen: ik heb er vertrouwen in, maar ik zal toch opgelucht zijn wanneer ik na 60 minuten met succes over de streep bol.”

Herman De Ridder klaar voor aanval op uurrecord 80+2
Herman De Ridder op de piste met aanwijzingen van z’n coach Timothy Vangheel
250 supporters ter plaatse, live op Facebook

Vanuit Kalmthout vertrekken verschillende bussen vol supporters om Herman naar de overwinning te schreeuwen en luidkeels aan te moedigen. “Alles samen verwachten we zo’n 250 supporters zondag in Gent”, zo gaat Herman verder. “Dat zijn niet alleen familie en vrienden, maar ook heel wat Heidestoempers van m’n fietsclub en sympathisanten uit Kalmthout zullen aanwezig zijn. Al die aandacht maakt het extra spannend voor me, maar ik kijk er wel naar uit.”
Als het weer meezit zondag, rijdt er zelfs een groep wielrenners van de Heidestoempers vanuit Heide-Kalmthout naar Gent, een tocht van zo’n 100 km. Ook de thuisblijvers kunnen de uurrecordpoging van Herman De Ridder volgen via de Facebookpagina ‘Herman De Ridder – uurrecord 80+’. Daarop zullen grote delen van uurrecordpoging live te volgen zijn.

Praktisch:
– Uurrecordpoging 80+, zondag 17/11 om 13:00
– Overdekte wielerbaan Wielercentrum Eddy Merckx, Strandlaan 3, Gent (Blaarmeersen)
– Gratis inkom
– Viering Herman De Ridder bij succes: op binnenplein piste na recordpoging en bij thuiskomst in Kalmthout rond 17:00 in café ’t Centrum in Heide-Kalmthout, Heidestatieplein.

Facebook106
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!