Laatste nieuws:
181 nieuwe bomen in Kalmthouts geboortebos

181 nieuwe bomen in Kalmthouts geboortebos

Naar jaarlijkse traditie nodigde de gemeente Kalmthout alle kinderen, geboren in 2018, uit om een boom te planten in het Geboortebos in Nieuwmoer. Natuurlijk waren ook ouders, grootouders, meters en peters en familie welkom.

181 kinderen

In 2018 zijn er 181 kinderen geboren in Kalmthout, waarvan 100 meisjes en 81 jongens. Slechts één tweeling dat jaar. De meest populaire namen zijn Jack (4x), Lewis (3x) en verder Hanna, Helena, Jérôme, Liam, Loïc, Lena, Louise, Lucas, Lucie, Sofia, Stella en Quinn (2x). Na een korte verwelkoming en introductie ‘Hoe plant ik een boom?’, gingen de aanwezigen aan de slag om hun eik, els of linde te planten. Daarbij kregen ze de deskundige hulp van de groenarbeiders van de gemeente Kalmthout.

181 vlinder- en bijenlokkers

Achteraf werd er in de warmte van een heerlijke winterzon nagepraat bij een lekkere kom soep, een kop chocomelk of een hartverwarmend jenevertje. Alle borelingen en hun ouders kregen bij het vertrek een oorkonde en een vlinderstruik. Die winterharde plant kan nu de grond in en verzekert Kalmthout van 181 vlinder- en bijenlokkers extra.

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook147
Twitter
Follow Me
Tweet