Laatste nieuws:
Hebt u een gouden mandje voor Amon

Hebt u een gouden mandje voor Amon?

Stichting Dier en Project zal regelmatig een dier in de kijker zetten, vandaag zien we Amon.

Amon is een prachtige (iets langharige en inmiddels gecastreerde) Duitse herder van 4 jaar. Amon heeft een aantal bijtincidenten op zijn naam staan en zou dat eigenlijk met de dood hebben moeten bekopen. De incidenten vonden echter plaats onder voor ons, voor hem, wel begrijpelijke omstandigheden en daarom heeft stichting Dier en Project Amon in de opvang genomen.

Hij verblijft nu ongeveer een half jaartje bij ons en wij hebben hem leren kennen als een geweldige hondenvriend en erg zelfverzekerde herder, die heel goed weet wat hij wel en niet ‘pikt’. Een combinatie van beste huisvriend en bewaker is hem op het mooie herderlijf geschreven.

Gewoon een super trouwe vriend, maar ook een beschermheer in hart en nieren. Amon is een speelkont met heel veel (positieve) energie. Een plaatje van een hond met een grote drijfveer om samen met zijn mens(en) plezier te maken.

Bij zijn voormalige eigenaren leefde hij probleemloos samen met een oude kat, hier vindt hij de katten (buiten) spannend genoeg om er achteraan te gaan. Met andere honden is hij wisselend maar daar zal de castratie t.z.t. een positieve invloed op gaan hebben. Kleine hondjes vindt hij helemaal niets, zeker niet als ze ook nog eens een grote mond hebben! Amon is een ’emotie-gevoelige’ hond en reageert sterk op het gevoel/gemoed van zijn begeleider. Hier is Amon een vrolijke speelse hond maar huis, haard én zijn mens zal hij absoluut verdedigen zoals het een echte Duitse herder betaamt. Amon is ook gevoelig voor een positieve benadering en gillende lieden die denken een herder met harde stem en hand te moeten trainen zijn volstrekt uit den boze! Wat Amon nodig heeft is een herdervriend met herderverstand en een groot herderhart!

amon21

Amon verblijft op het stichtingadres in Nispen en een serieuze aspirant-adoptant moet genegen zijn om eerst uitgebreid kennis te maken. Eerst in het hart en dan pas in huis! Amon is geen geschikte hond om ‘zomaar’ met iemand mee te gaan. Maar als Amon van je houdt dan doet hij dat vol overgave en met iedere vezel in zijn grote herderlijf.

Amon is niet geschikt voor bij kinderen, hij wordt er nerveus van met alle mogelijke gevolgen van dien. Bovendien is een kinderrijk huishouden een erg prikkelende omgeving en niet geschikt voor Amon.

Wie na uitgebreide overpeinzing interesse heeft in Amon mag contact opnemen met stichting Dier en Project, tel: 0031 165 366630 of woon- werk- en gezinssituatie mailen naar info@dierenproject.nl

Els Adams

Facebook190
Twitter
Follow Me
Tweet