Laatste nieuws:
goede dak isolatie

Goede dakisolatie wordt steeds belangrijker voor de hoge gasprijzen

Er is helaas geen ontkomen aan de hoge gasprijzen van tegenwoordig. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om op je energierekening te besparen en tegelijkertijd je woning te verduurzamen. Een goede en verstandige investering in je woning is het isoleren van je dak. Het verbeteren van je dakisolatie kan op meerdere manieren. Hierbij kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Je kunt ook een dakwerker Kortrijk voor goede dakisolatie inschakelen. In deze blog lees je alles op het gebied van goede dakisolatie en de mogelijkheden die er zijn om een dak te isoleren.

Wat is goede dakisolatie?

Het is per dak verschillend welk soort dakisolatie het meest geschikt is. Zo zijn EPS platen het beste voor platte daken. Schuine daken kunnen vaak beter geïsoleerd worden met PUR of PIR. Daarnaast spelen de diktes van de platen ook een rol. Verder kan het dak van zowel de binnen- als buitenkant worden geïsoleerd. Voor welke vorm van isolatie je kiest is afhankelijk van diverse factoren. Het is over het algemeen voordeliger om het dak aan de binnenkant te isoleren. Wanneer je niet zoveel afweet van dakisolatie is het altijd verstandig om je te laten adviseren door een gespecialiseerd bedrijf. Daarnaast kan een dakwerker de werkzaamheden ook uitvoeren. Zo weet je zeker dat er gebruik wordt gemaakt van de juiste materialen en technieken.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je dak goed geïsoleerd is?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om te investeren in de isolatie van jouw dak heb je verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Bij de meeste bouwmarkten zijn er materialen en hulpmiddelen verkrijgbaar waarmee jij jouw dak kunt isoleren. Het is hierbij wel verstandig om je van tevoren goed in te lezen. Een andere optie is het inschakelen van een gespecialiseerd dakwerk bedrijf. Het voordeel hiervan is dat de werkzaamheden worden uitgevoerd door een vakkundig medewerker en je niet zelf aan de slag hoeft.

Laat je adviseren

Wanneer je er voor kiest om je dak te laten isoleren is het verstandig om je vooraf te laten in te lezen over de werkzaamheden en de uitvoering hiervan. Hierdoor weet je zeker dat je met een goede voorbereiding en kennis aan de slag gaat. Het is natuurlijk ook handig om je te laten adviseren zodat je vervolgens het juiste bedrijf kan uitkiezen die de werkzaamheden kunnen uitvoeren.