Laatste nieuws:
Gemeente leent woonmeters uit

Gemeente leent woonmeters uit

De lucht in huis is vaak slechter dan buitenlucht, daarom is het belangrijk om je woning voortdurend te ventileren en te verluchten. Verlucht je niet regelmatig, dan stapelen vocht en schadelijke stoffen zich op in de woning. Schadelijke stoffen en vocht kunnen leiden tot allerhande gezondheidsproblemen zoals astma, allergieën, schimmelgroei, …

Woonmeters

Schepen voor wonen Arno Aerden: “De gemeente wil mensen bewust maken van het belang van een goede ventilatie van hun woning, daarom stellen we een aantal ‘woonmeters’ ter beschikking die Essenaren kunnen ontlenen aan de omgevingsbalie in het gemeentehuis.”

Vier vuistregels

De Woonmeter is een thermo-en hygrometer waarmee bewoners zelf aan de slag kunnen aan de hand van vier vuistregels: luchtvochtigheid, verluchten, temperatuur en kamerthermostaat. De meter leert je om bewust om te gaan met energie, het helpt je bij vocht en schimmel en het verhoogt het comfortgevoel. De icoontjes op deze woonmeter tonen hoe je deze correct gebruikt, zodat iedereen ermee aan de slag kan gaan. Heb je dus last van een kille woning, vocht- of schimmelproblemen of vraag je jezelf af of je genoeg verlucht? Ontleen dan de woonmeter bij de gemeente, zo ontdek je hopelijk de oorzaak van het probleem!

Wil je ook meten of jouw woning een gezonde omgeving is? Meld je bij de omgevingsbalie op het gemeentehuis, daar worden de woonmeters uitgegeven.

Bron en foto: sp.a Essen

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet