Laatste nieuws:
Gemeente Kalmthout lanceert overkoepelend hulpplatform ‘Kalmthout helpt #samentegencorona’

Gemeente Kalmthout lanceert overkoepelend hulpplatform ‘Kalmthout helpt #samentegencorona’

De gemeente Kalmthout lanceert het platform ‘Kalmthout helpt #samentegencorona’. Daarmee bundelt de gemeente alle hulpvragen onder een overkoepelende paraplu. Zowel vrijwilligers als hulpzoekenden kunnen zich aanmelden op het platform.

Als we ergens fier op mogen zijn in Kalmthout, is het de grote solidariteit onder de inwoners. Die kracht hebben we meer dan ooit nodig. Met de uitbraak van het coronavirus staan we voor heel wat uitdagingen. Die willen we als gemeente samen met jou aanpakken. Samen sterk, dat kunnen we. Samen sterk, dat doén we gewoon. Daarom lanceren we het platform ‘Kalmthout helpt #samentegencorona’.
Heb je hulp nodig? Wil je zelf een helpende hand aanreiken? Registreer je dan op www.kalmthout.be/kalmthouthelpt. De gemeente bundelt alle hulpvragen zodat je snel en gericht je diensten kan aanbieden of hulp krijgt.

Heb je hulp nodig?

Hoe?
1. Stel je hulpvraag via kalmthouthelpt@kalmthout.be of bel naar 03 620 22 16.
2. De gemeente contacteert jou wanneer een geschikte vrijwilliger zich aanmeldt.

Bied je hulp aan?

Steek de handen uit de/ mouwen en maak jezelf nuttig als vrijwilliger! Via de website kan je kiezen uit verschillende soorten vrijwilligerswerk. Doe boodschappen voor ouderen, ga eens naar de apotheek voor iemand of laat de hond uit van iemand met een verhoogd risico. We rekenen op jou!

Hoe?
1. Surf naar www.kalmthout.be/kalmthouthelpt.
2. Bekijk de verschillende hulpvragen en kies je vrijwilligerswerk.
3. Vul je gegevens in en registreer je als vrijwilliger.
De gemeente werkt ook aan een uitbreiding van de website met een overzicht van alle lokale afhaaldiensten en thuisleveringen. Andere gemeentelijke maatregelen voor steun, ook aan de verenigingen, zullen de komende dagen verder uitgewerkt worden.

INFO: kalmthouthelpt@kalmthout.be, 03 620 15 67

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook21
Twitter
Follow Me
Tweet