Laatste nieuws:
Annelies Vandebroek - 15000e lid Ge zijt van Kapellen als ge - (c) Noordernieuws.be - HDB_1506
Vlnr: Geert Stuer, Annelies Vandebroeke, Hugo De Hoon, Dirk Van Laer, Erwin Gryp

Ge zijt van Kapellen als … verwelkomt 15.000ste lid!

De facebookpagina’s Ge zijt van… zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Bijna iedere stad of dorp heeft er wel eentje, soms meerdere, die dan aftakkingen zijn van de oorspronkelijke pagina Ge zijt van… De eerste facebookpagina met dit thema werd opgericht door een dame die in Genk had gewoond en naar Italië was verhuisd. Uit een soort heimwee begon ze hiermee en de oorspronkelijke insteek was gericht op foto’s en oude verhalen.

Steve Van de Wijngaert

Ook Kapellen heeft zijn eigen Ge zijt van… opgericht door Steve Van den Wijngaert. De groep werd in 2014 overgenomen door Dirk Van Laer en hij vroeg Hugo De Hoon om medebeheerder te worden. In 2014 had de groep 3.000 leden, op 19 augustus 2017 bereikte de groep het enorme aantal van 10.000 leden. Maar hier stopt de groei niet en nu, amper anderhalf jaar later, op 12 januari, stond de teller op 15.000 leden!

We winnen eigenlijk nooit

Annelies Vandebroek (27) is het 15.000ste lid. Haar vriend Amory De Bolle (28) was nummer 14.999 en spoorde Annelies aan om zich ook aan te melden. “Ik volgde de artikelen van Ge zijt van Kapellen als … al lang”, vertelt Amory. “Mijn roots liggen hier en ik zei tegen Annelies dat ze ook lid moest worden. We wisten dat het 15.000ste lid in de bloemetjes gezet zou worden, maar we winnen nooit wat dus we rekenden nergens op.”

Leden over de hele wereld

Maar deze keer was het geluk aan hun kant en Annelies was de winnares. “Wat ik zo leuk van de groep vind is dat je veel nieuwtjes hoort, op de hoogte blijft van wat er speelt in Kapellen en dat je vragen kunt stellen”, zegt Annelies. Ze komt zelf niet uit Kapellen, maar uit Hoevenen. “Onze leden komen overal vandaan”, legt Hugo uit. “De verst verwijderde wonen in Amerika en zelfs Australië. Ongeveer een derde van de leden komt uit Kapellen.”

De gelukkig winnares ontving een verrassingspakket, een gratis springkasteel voor een dag en een doos van de beroemde éclairs van bakker Erwin Gryp.

LW

Facebook60
Twitter
Follow Me
Tweet