Laatste nieuws:
Dorpsstraat Kapellen - Ge zijt van Kapellen als ge... q80

De bijzondere hobby van… Hugo De Hoon

De facebookpagina’s Ge zijt van… zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Bijna iedere stad of dorp heeft er wel eentje, soms meerdere, die dan aftakkingen zijn van de oorspronkelijke pagina Ge zijt van… De eerste facebookpagina met dit thema werd opgericht in Genk door iemand die daar had gewoond. Uit een soort heimwee begon ze hiermee en de oorspronkelijke insteek was gericht op foto’s en oude verhalen.
Iedere Ge zijt van… heeft één of meerdere beheerders, die als hobby de site bijhouden en besturen.

Hugo De Hoon
Hugo De Hoon
Modern, alternatief nieuwsmagazine

“De oorspronkelijke Ge zijt van Kapellen als ge… werd opgericht door Steve Van den Wijngaert in de periode dat er ineens een aantal Ge zijt van… pagina’s ontstonden.” vertelt Hugo De Hoon (63), “Ook bij ons werden er oude foto’s en verhalen geplaatst, maar we willen er tegenwoordig een soort modern, alternatief nieuwsmagazine van maken. Daarom laten we artikelen van andere bronnen, zoals Noordernieuws en alle verenigingen, toe op onze site.”

Beheerregels

“We hebben lijnen gezet voor wat wel en niet mag: geen reclame, aanbiedingen, immo’s, interimkantoren, … Daar zijn andere sites voor. Dat geldt ook voor gerichte standpunten van politieke partijen. Ik doe dit niet alleen, de andere beheerder is Dirk Van Laer. Het beheren van zo’n site neemt veel tijd in beslag en dat wordt alleen maar meer. Je moet controle uitoefenen op berichten en links en dat kost gewoon meerdere uren per dag. Dirk en ik overleggen veel, zoals met een wedstrijd en een zoektocht die we organiseerden, maar ook over de beheerregels.”

Discussies

“Als er naar aanleiding van een artikel een discussie ontstaat, dan hebben wij daar geen problemen mee. Maar zodra de aanval persoonlijk wordt, wordt de reactie verwijderd. Als het op het randje is, sturen we ook wel een persoonlijk berichtje. Maakt iemand zich schuldig aan iemand echt onderuit halen, beledigen en/of schelden, dan krijgt die persoon ook een persoonlijk bericht, met de mededeling dat hij of zij verwijderd wordt. Als je geen beheerlijnen hebt, wordt het een puinhoop.”

Dirk Van Laer
Dirk Van Laer
Dirk Van Laer

“Dirk zat eerder op Ge zijt van Kapellen als ge… dan ik. Dirk wilde de site wat moderniseren en nam contact op met de oorspronkelijke beheerder. Die heeft de site overgedragen aan hem. Ik had toen als lid wat oude verhalen over Kapellen geplaatst en Dirk vroeg me om medebeheerder te worden. Ik heb meteen toegestemd, want ik vind het concept van die sites erg leuk. Ik vind het persoonlijk ook heel leuk om te lezen. Ik ben volbloed Kapellenaar en het interesseert me allemaal. Je blijft zo op de hoogte van alles dat er gaande is.”

Meerdere sites

“Samen met een aantal andere mensen beheer ik nog een aantal sites: pc-helpforum.be en hijackthis.nl. Als hobby ben ik ook virus- en malwarebestrijder op de genoemde sites. Daarnaast ben ik secretaris van de atletiekclub in Kapellen en naast het secretariaat doe ik ook alle communicatie via de website, facebook en twitter. Ik ben nu met pensioen en werkte voorheen als adjunct diensthoofd van de klantendienst. Daar was ik gespecialiseerd in geautomatiseerde klantendiensten.”

Website over Kapellen

“Sinds tweeënhalf jaar hebben we ook de website www.gzvka.be met weetjes over Kapellen, verhalen en foto’s. Op die manier gaan die niet verloren.”

LW

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook12
Twitter
Follow Me
Tweet