Extra veiligheidsmaatregelen De Bijster en Sint-Vincentius

Extra veiligheidsmaatregelen De Bijster en Sint-Vincentius

Het aantal nieuwe COVID-19 besmettingen stijgt fors in onze provincie. Woonzorgcentra De Bijster en Sint-Vincentius vinden het als woonzorgvoorziening voor kwetsbare mensen hun verantwoordelijkheid om tijdig naar een verhoogde waakzaamheid te gaan.

Door opnieuw extra veiligheidsmaatregelen in te voeren proberen woonzorgcentra De Bijster en Sint-Vincentius besmetting met het coronavirus in huis voor iedereen te vermijden én hopen ze geen verdere drastische maatregelen te moeten nemen.

Wat betekent dit?

Bezoek blijft mogelijk onder volgende voorwaarden vanaf donderdag 30 juli.
Bezoeken kunnen enkel op afspraak. Er is geen bezoek meer mogelijk in de kamer van de bewoner. Bij De Bijster wordt de voorkeur gegeven aan bezoek in de tuin, bij Sint-Vincentius in de grote zaal. Een kleine wandeling op het terrein kan nog, maar het terrein verlaten kan niet. Voor bewoners van beschermd wonen kan een wandeling tot De Bijster, maar verder wordt dit niet toegelaten.

Mondmasker verplicht

In deze situatie moet de bewoner zeker een mondmasker dragen. Elke bezoeker draagt heel de tijd een mondmasker, dat hij/zij zelf meebrengt. Ook de bewoner draagt bij voorkeur een mondmasker. Fysiek contact (knuffelen, kussen, omhelzen, arm geven, een hand geven) is niet toegelaten. Verder blijven ze ieders medewerking vragen voor de toepassing van de algemene voorzorgsmaatregelen: vaak handen wassen, ontsmetten, afstand houden en verplichte hoest- en nieshygiëne. Raambezoeken blijven natuurlijk ook nog steeds mogelijk. Bewoners kunnen de campus tijdelijk niet verlaten – noch alleen, noch met begeleiding – tenzij voor medische doeleinden en met de uitdrukkelijke toestemming van directie in overleg met CRA.

“Wij betreuren dat we deze beperkingen moeten doorvoeren en hebben begrip voor uw bezorgdheid. We doen er alles aan het contact tussen de bewoners en de families te optimaliseren in de gegeven omstandigheden. Het is een taak voor ons allemaal om de bewoners maximaal te beschermen. Met de gezamenlijke inzet van de medewerkers en de familieleden moet dat ons lukken. Indien het aantal besmettingen in de toekomst stijgt, kan het bezoek nog verder beperkt worden. We willen dat enkel doorvoeren, wanneer de overheid ons dit oplegt of bij een uitbraak van COVID-19 op onze campus.”

Facebook74
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!