Laatste nieuws:
Voordracht ‘Goei Gerief’ door vrijwilligers Regionaal Landschap de Voorkempen

Voordracht ‘Goei Gerief’ door vrijwilligers Regionaal Landschap de Voorkempen

De erfgoedcel van het Regionaal Landschap der Voorkempen (RLDV) heeft zich de afgelopen drie jaar bezig gehouden met het inventariseren van collecties oude landbouwgereedschappen.

Uitgebreide registratie

De verzamelingen, die in handen zijn van Heemkundige kringen of privé-eigendommen, werden uitvoerig gefotografeerd, opgemeten en beschreven. De gegevens werden daarna samengevat in een register, waardoor het voor toekomstige generaties steeds mogelijk is om die te raadplegen.

Grote collectie foto’s

Uiteraard beschikten leden van de erfgoedcel over een grote collectie foto’s van allerhande voorwerpen, die men onder de noemer landbouwalaam kan onderbrengen. In het najaar van vorig jaar kreeg één van de vrijwilligers de vraag, of hij aan de hand van deze beelden, een voordracht kon komen geven voor de bewoners van woonzorgcentrum Amandina te Gooreind-Wuustwezel.

Voordracht ‘Goei Gerief’ door vrijwilligers Regionaal Landschap de Voorkempen2

Reminiscentie

Er werd een PowerPoint-presentatie uitgewerkt, aan de hand van een aantal gekozen beelden of voorwerpen. Er werd bewust gekozen voor een interactie met de bewoners in het kader van de reminiscentie, het bewust ophalen van herinneringen.

Aangepaste versie

Na twee geslaagde vertoningen in woonzorgcentra, volgde onlangs een voorstelling in WZC Sint-Vincentius in Kalmthout. Daarnaast werd een aangepaste versie vertoond voor de leden van de Landelijke Gilde van Kalmthout.

Ervaring delen

De vrijwilligers van het RLDV willen deze ervaring graag delen met andere woonzorgcentra uit de regio en ouderenverenigingen zoals Okra, met wijkwerkingen voor senioren of Landelijke gildes. Hiervoor kan vrijblijvend contact worden opgenomen met het RLDV via info@rldv.be

KJ

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet