Elektrische fiets en snorscooter aangetroffen

Elektrische fiets en snorscooter aangetroffen in bestelbusje

Elektrische fiets en snorscooter aangetroffen; eigenaars nog onbekend

Bergen op Zoom – Tegen middernacht werd door een getuige gemeld dat de inzittenden van een bestelbusje vermoedelijk een fiets en een scooter hadden gestolen in de buurt van het tankstation aan de Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. De getuige reed achter het busje en gaf de rijrichting van het busje door aan de centralist van de politiemeldkamer.

Agenten zijn het voertuig gaan volgen. In de Augustalaan stopte de bestelbus en stapte aan de bijrijderskant een van de inzittenden uit. Deze man rende bij het busje weg en klom via een muur omhoog en sprong vervolgens op het dak van een woning aan de Augustalaan. Deze man is niet meer aangetroffen door de politie. Bij het springen op de woning veroorzaakte de verdachte een groot gat in het dak van het huis. Hierdoor ontstond veel schade in de woning, omdat het zoveel geregend had lag het dak vol met water, dat stroomde nu de woning in. De bewoners hebben aangifte gedaan van vernieling. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Elektrische fiets en snorscooter in laadruimte

Het bestelbusje was inmiddels alweer met hoge snelheid vertrokken. Het stopte even later in de Zeelandhaven en de twee overgebleven inzittenden werd direct door de aanwezige agenten aangehouden. In de laadruimte van de bus werden een elektrische fiets en een snorscooter aangetroffen. De bus is weggesleept door een takelbedrijf en zal verder worden onderzocht.

De aangehouden mannen betreffen een man van 27 die woonachtig is in Roosendaal en een man van 27 met een onbekende woonplaats. Deze twee zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en worden daar zondag verder gehoord.

Eigenaars gezocht

Zowel de eigenaar van de elektrische fiets als van de scooter zijn nog niet bekend. De politie roept de eigenaars op om zich te melden en aangifte te doen van diefstal. Mogelijk stonden beide voertuigen geparkeerd in de buurt van het tankstation aan de Konijnenburgweg.

Bron: Politie.nl
Foto:  Lijoo.com

Facebook56
Twitter
Follow Me
Tweet