Laatste nieuws:
Een bed kiezen voor comfortabel slapen

Kies zo een bed voor jaren comfortabel slapen

Dit is een gesponsord artikel

Een goed en comfortabel bed vormt een belangrijkere voorwaarde voor een comfortabele dag dan vaak wordt gedacht. Gemiddeld breng je ongeveer een derde van je leven door in bed en voor de gezondheid van je lichaam en geest wil je dan lekker liggen. Fabrikanten spelen hier gelukkig al jaren op in, waardoor je tegenwoordig de keuze hebt uit verschillende formaten, harde en zachte matrassen en allerlei materialen, die vaak ook nog eens duurzaam zijn. Een bed op het internet kopen lijkt misschien een lastige kwestie. Toch zal je hier leren dat je ook bedden en accessoires bij voorkeur altijd online koopt.

Dit artikel begint met het opnoemen van een aantal belangrijke criteria die je helpen om het juiste bed te kiezen. Vervolgens worden er specifieke tips gegeven voor deze aanschaf en leer je over de vele voordelen van online kopen.

Belangrijke eisen voor een goed bed

Klaar om een bed te vinden waar jij eindeloos in wegdroomt? Deze criteria helpen je om een bed te kopen dat past bij jouw, jouw lichaam en jouw persoonlijke wensen.

  • Kies het juiste formaat: Als jij een partner hebt dan lijkt het voor de hand liggend om een tweepersoonsbed te kiezen. Op zich logisch, al is het dan mogelijk naar een extra breed of groot bed te kijken. Een extra groot bed kun je ook op maat laten maken. Andere opties zijn een eenpersoonsbed of een twijfelaar. Dit laatste is ideaal als je ook alleen lekker de ruimte wilt hebben. Uiteraard wordt de keuze van het formaat ook beïnvloed door de beschikbare ruimte, dus meet dat van tevoren op.
  • Wees kritisch bij de materiaalkeuze: Kijk naar de materialen waar een boxspring van gemaakt is. Als duurzaamheid voor jou een belangrijk kenmerk is, dan kijk je extra kritisch naar de herkomst van materialen. Een stof moet verder fijn voelen. Dus doe online onderzoek en maak op dit gebied zeker geen overhaaste beslissingen.
  • Bekijk de beschikbare accessoires: Wat accessoires betreft bedoelen wij op de eerste plaats aanvullende meubels, zoals nachtkastjes, maar natuurlijk ook een goed matras en beddengoed. Dat laatste is samen met een dekbed vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Een goed matras kopen is minder eenvoudig. Zorg daarom dat je hem altijd kunt proberen. Het is namelijk onmogelijk om op voorhand vast te stellen of je nu een hard of zacht matras zoekt en welk materiaal voor jou lekker ligt.
  • Gebruik moderne technologie: Een modern bed is uitgevoerd met de nodige technologie, waardoor je hem bijvoorbeeld automatisch kunt verstellen. Vaak kan ook de voetensteun omhoog. De afstandsbediening leg je naast je bed en jij hoeft nergens meer voor op te staan. Vraag wel op voorhand hoe het zit met het vervangen van batterijen en accu’s.
Koop alles voor jouw bed online

Het internet is de beste plek om op zoek te gaan naar een bed. Natuurlijk betekent dat nog niet dat je een bed niet kunt uitproberen. Vraag van tevoren na hoe het zit met proefliggen en eventuele retourtermijnen. Uiteraard is dit meer van toepassing op het matras dan op het bed zelf, maar besef je dat je investeert in een product voor de lange termijn.

Ondanks dat dit bij een bed misschien onhandig lijkt, kent online winkelen zoveel voordelen dat je hier jouw bestelling wilt plaatsen. Je profiteert, door de lagere kosten van online winkels, van scherpere prijzen. De klantenservicemedewerkers van een goede webshop hebben ervaring met het verkopen van deze producten op afstand en weten hoe ze jouw wensen in kaart kunnen brengen. Plaats dan ook nooit zonder hun hulp een bestelling.

Tenslotte wil je kijken naar de afmetingen van het aanbod van de webshop. Dit is belangrijk als jij een bed toch wilt ruilen en dat vaak alleen kan tegen een ander exemplaar. Zie het zo: als jij een bed koopt bij een winkel die alleen waterbedden verkoopt, dan weet je dat je die alleen kunt ruilen tegen een ander waterbed.

Koop complete bedden bij vidaXL

Een goed bed zorgt voor een goede nachtrust en daarmee genoeg energie voor een volle dag. Als je een nieuw exemplaar gaat aanschaffen wil je goed letten op de materiaalkeuze, beschikbare accessoires en het gebruik van technologie. Door op het internet te winkelen bespaar je op de kosten, maar kun je even goed worden voorzien van een persoonlijk advies door een deskundige medewerker.

vidaXL is een populaire website in België waar ook een ruim aanbod aan bedden en bijpassende accessoires is. Je kunt hier daadwerkelijk worden voorzien van dat belangrijke persoonlijke advies en verschillende types en formaten bedden met elkaar vergelijken. De levering gebeurt gewoon aan huis en uitproberen is mogelijk. Er is een permanente pagina met aanbiedingen, waardoor je zelfs extra voordelig een fijn bed aanschaft.