Laatste nieuws:
Derde editie Winterroutes van Bjorn, Tijs en Thimo

Derde editie Winterroutes van Bjorn, Tijs en Thimo

Het is bijna zover! Over twee weken starten Bjorn Van Endert (17j), Tijs Cuypers (18j) en Thimo Geven (14j) aan de derde editie van hun Winterroutes. Zoals altijd leggen ze een traject af door drie verschillende gemeenten, dit jaar zullen dat Wuustwezel, Kalmthout en Essen zijn.

Kleine lichtwagen

De afgelopen twee edities reden ze door de gemeenten, om verlichte huizen en voortuinen in beeld te brengen. Dit jaar zullen ze hun Winterroute in een nieuw jasje steken. Ze zullen zoals andere jaren met de fiets door de gemeenten trekken. Maar om het specialer te maken, hebben ze hun fiets en fietskar omgebouwd naar een kleine lichtwagen. De fietskar moet een slee voorstellen en de fiets een rendier die de slee trekt.

Derde editie Winterroutes van Bjorn, Tijs en Thimo3

Verbondenheid

Dit jaar zullen ze niet meer door de gemeenten rijden om verlichte huizen en voortuinen in beeld te brengen, maar om de bewoners een smile op hun gezicht te brengen en een grotere verbondenheid te creëren tussen de mensen. Om die verbondenheid te creëren lassen ze enkele haltes in op hun route, waar de mensen dan een warme chocolademelk of koffie kunnen verkrijgen.

Waar en wanneer

Hieronder vindt je een overzicht in welke gemeenten ze wanneer zullen komen;
•zaterdag 10 december, Wuustwezel
•zaterdag 17 december, Kalmthout
•vrijdag 30 december, Essen
Ze zullen hun route telkens om 18.00 starten. De route die ze zullen afleggen vindt je op hun site: actief-noord.odoo.com, of op hun sociale media; Actief Noord.

Derde editie Winterroutes van Bjorn, Tijs en Thimo2

Verlichting en sfeermuziek

Om in de sfeer te blijven hebben ze hun wagen voorzien van verlichting en sfeermuziek. Hiervoor hebben ze een kleine stroomgenerator geïnstalleerd, waardoor er bij hun passage een kans is op wat geluidshinder. Hiervoor excuseren ze zich alvast!

Winterplein

Passeren ze niet in jouw gemeente, in jouw straat of heb je ze gemist? Dan kan je hun wagen ook gaan bezichtigen op hun Winterplein in Gooreind. Dit is een kleine oppervlakte van hun tuin, die ze hebben omgetoverd tot een klein winters pleintje, bekleed met duizenden lichtjes. Daar kan je wat kan bijpraten met mensen uit de buurt en iets kunt drinken aan hun Winterbar bij een knisperend kampvuur, om hen wat te steunen in hun projecten.

Derde editie Winterroutes van Bjorn, Tijs en Thimo4

Datums

Op de volgende datums kan je terecht op hun Winterplein;:
•maandag 26 december
•woensdag 28 december
•maandag 02 januari
•woensdag 04 januari
•zaterdag 07 januari
Hun Winterplein is telkens geopend van 18u tot 22u en is gelegen aan het begin van de Martendijk (t.h.v de Bredabaan).

Foto’s: Bjorn Van Endert
BVE

Facebook59
Twitter
Follow Me
Tweet