Laatste nieuws:
De spot op Essens toneel Pinokkelijn start met 'Flarden'

De spot op Essens toneel: Pinokkelijn start met ‘Flarden’

Dit voorjaar richten we de spot op toneel in Essen. Jeugdtoneelgroep EJA uit Wildert viert zijn 50-jarig jubileum en nodigde de andere toneelgroepen uit de gemeente uit om een stuk uit het EJA-repertoire te spelen. De start wordt gegeven door het eveneens jubilerende Toneelgezelschap Pinokkelijn met ‘Flarden’. Daarna volgen ervaren EJA-leden met ’50 Koffers om te koesteren’, Elck Wat Wils met ‘Kulderzipken’, Keldertrapken met ‘De tovenaar van Es’ en EJA zelf met ‘Het gouden ticket’.

Eigen speelstijl

‘Flarden’ werd in 2006 gespeeld door piepjonge acteurs van EJA. Nu is het door Pinokkelijn opgediept en aangepast aan de eigen speelstijl van de groep. De toeschouwer wordt meegenomen in een bonte veelheid van verhalen en herinneringen, nu eens grappig dan weer tragisch, stout of genant, maar zeer herkenbaar. Allerlei mensen die elk hun ei kwijt willen en vertellen wat hen dwars zit. De teksten zijn van de bekende Gentse theatermaker Arne Sierens. Het wordt gespeeld door Jan Meeusen (die ook destijds al in de EJA-cast zat van Flarden), Herman Dufraing, Gilberte Verbeeck, Lotte Van Soest en Kristin Verbeeck, onder leiding van regisseur Ron Schuerman. De voorstellingen vinden plaats in zaal Rex, Spoorwegstraat 11 te Essen, op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari telkens om 20:00 en op zondag 25 februari om 14:30.

De spot op Essens toneel Pinokkelijn start met 'Flarden' 2

Praktisch

Kaarten kosten €12 en kunnen gereserveerd worden via de website www.pinokkelijn.be, per mail: info@pinokkelijn.be, telefonisch 0472 56 79 03 of via de spelers. De plaatsen zijn niet genummerd.
Wie naar meer dan een voorstelling gaat kijken uit het project, kan een korting van €3 krijgen met een theaterpas. Deze is te koop via de website van EJA https://eja.be.

Facebook5
Twitter
Follow Me
Tweet