Laatste nieuws:
Essens talent brengt mysterieus muziektheater met ‘The Fox Sisters’

Essens talent brengt mysterieus muziektheater met ‘The Fox Sisters’

Op zaterdag 16 september staat er heel wat lokaal talent op het podium van GC zaal Rex. Isis van Ginneken en Anaïs Simon studeerden met het theaterstuk ‘The Fox Sisters’ af aan het conservatorium. De gemeentelijke evenementenvzw Kobie brengt hen samen met drie andere dorpsgenoten naar Essen om een voorstelling te geven voor ‘eigen publiek’.

Hoe het begon

Op 20 september 2018 ging de eerste voorstelling van de musical Niemandsland in première. Honderden Essenaren figureerden en hielpen achter de schermen om een muzikaal spektakel te geven over de Eerste Wereldoorlog. Het was daar dat een deel van de cast, bestaande uit Isis Van Ginneken, Anaïs Simon, Herman Dufraing en Jan Meeusen elkaar beter leerden kennen. Anaïs Simon leerde medehoofdrolspeelster Isis dan weer kennen bij de opvoering van een musical van Muzarto, ‘Fiddler on the Roof’. “Door de gedeeld liefde voor musicals ontstond daar een mooie vriendschap.” Vorig jaar stond de cast samen op de planken bij de voorstelling ‘Revue Fantastique’ van Essense toneelkring Pinokkelijn. En nu voegt pianiste Caressa Jacobs zich aan het team om samen ‘The Fox Sisters’ te brengen.

Combinatie van musical en goochelen

De titel ‘The Fox Sisters’ verwijst naar de gezusters Fox, bewoners van een behekst huis. Niemand weet wat er zich afspeelt binnen de vier muren van het huis, tot journalist William Bennet beslist om een open deur binnen te stappen. Verwacht je aan een mysterieuze voorstelling met een combinatie van musical en goochelen. Isis Van Ginneken verklaart het goochelgedeelte van de voorstelling. “De link met goochelen is niet ver te zoeken: mijn vriend Jan Meeusen, die trouwens ook meespeelt, is goochelaar. Bovendien is Anaïs goochelaarsassistente bij Herman Dufraing, verteller van dienst.”

Praktisch

Waar? GC zaal Rex, Spoorwegstraat 11, Essen
Wanneer? Zaterdag 16 september, 20:00
Prijs? 12 euro via www.essen.be/tickets of aan de kassa – 2,40 euro aan kansentarief met de UiTPAS van Polder tot Kempen.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook186
Twitter
Follow Me
Tweet