Laatste nieuws:
De mooiste plekken in Italië - Dolomieten - Sara Nudaveritas - UCYmtSk9oXM - unsplash

Italië: de mooiste gebieden

Italië is al jarenlang één van de populairste vakantiebestemmingen. Dat snappen wij helemaal. De sfeer is ontzettend relaxed, de zon lijkt altijd te schijnen, de straten zijn pittoresk, de natuur overweldigend en het eten heerlijk. Het najaar is eigenlijk het ideale moment om naar Italië te gaan, omdat het dan niet meer zo verschrikkelijk heet is als in de zomer en het toeristisch hoogseizoen al achter de rug is.
Dus waar wacht je nog op! Stippel een mooie reis voor jezelf uit met een reisgids Italië en pak je koffers. Dit zijn de mooiste plekken in Italië!

Rome en Venetië

Een open deur natuurlijk, maar Rome en Venetië moet je minimaal één keer in je leven gezien hebben. Deze steden zijn altijd overladen met toeristen, maar in het hoogseizoen is het natuurlijk echt om te huilen. Het najaar is een veel beter moment om te gaan. Rome is de ideale plek als je je helemaal wil onderdompelen in de geschiedenis van het Romeinse rijk, maar staat daarnaast ook bekend om een bruisend nachtleven en prachtige musea voor renaissancekunst. Venetië is door de unieke architectuur op zich al een feest om doorheen te lopen of te varen. Verder staat de stad bekend om een interessante geschiedenis van handelscultuur en kunst. Musea bezoeken is dus echt een must. Bij Bibliotrek kun je de beste tripjes vinden naar deze prachtige steden!

De mooiste plekken in Italië - Venetië - Karsten Wurth - 9qvZSH_NOQs - unsplash

Dolomieten

Voor natuurliefhebbers zijn de Dolomieten de beste plek om naartoe te gaan in Italië. De Dolomieten is een prachtig natuurgebied. De pracht van de natuur wordt vergeleken met die van Canada en de Verenigde Staten. Het is de ideale plek om een lange (eventueel begeleide) hike te maken door prachtig bos-berggebied om te eindigen bij een picknick langs één van de vele bergmeren.

Italië Sardinië - Reiseuhu - 3RSSjzQWnB0 - unsplash
Sardinië
Sardinië

Voor mensen die toch het allerliefst op strandvakantie gaan is Sardinië de grootste aanrader. Het eiland Sardinië heeft absoluut de allermooiste stranden van heel Italië. Daarnaast is daar een heerlijke cultuur van flaneren over de boulevard zodra de zon langzaam ondergaat. Sardinië is de perfecte plek om heerlijk decadent te doen met goede wijn en lekker eten, maar kent ook vele mooie dorpjes met prachtige historische bezienswaardigheden. Het eiland biedt genoeg voor een volledige vakantie. Het is immers bijna net zo groot als heel Nederland. Vergis je in het plannen van jouw tripjes naar de schattige dorpjes en haventjes dus niet in de afstanden.

Als jij van deze prachtige vakantiebestemmingen niet helemaal warm geworden bent weten wij het ook niet meer! Pak je koffers en geniet van een heerlijk najaar in één van de mooiste landen van Europa.