Laatste nieuws:
Wat mag je wel/niet meenemen uit je hotelkamer

Wat mag je wel/niet meenemen uit je hotelkamer?

Die zeepjes die handig zijn voor je volgende citytrip, aanlokkelijk witte slippers om je oude stel thuis te vervangen… We nemen allemaal weleens iets mee uit onze hotelkamer. Maar wat mag wel mee in de valies, en wat niet?

Nadat je het uitzicht hebt gecheckt, kijk je geheid rond welke leuke hebbedingetjes er op je hotelkamer liggen. Onder het mom ‘dat komt goed van pas’ komen we allemaal in de verleiding om iets in onze koffer te laten verdwijnen. Wat mag je ongegeneerd meenemen, en wat komt neer op stelen?

Toiletgerief

Vuistregel: al wat niet herbruikbaar is, mag je meenemen. Klassieke voorbeeld zijn toiletartikelen als zeep, douchegel, shampoo en bodylotion in die schattige miniverpakkingen. Let wel: sommige hotels werken uit respect voor het milieu met grotere, hervulbare flacons. Die neem je uiteraard niet mee. Wel op het ‘toegelaten’-lijstje: reinigingsdoekjes, oorstokjes, kam, douchekapje, naaikit, scheerkit, schoenpoets, tandenborstel en tandpasta.

Badjas en pantoffels

Pantoffels dragen in je hotelkamer is geen slecht idee. De kamers worden uiteraard wel gepoetst, maar weet dat het tapijt niet elke dag grondig gereinigd wordt. Gebruikte pantoffels worden om hygiënische redenen niet hergebruikt, dus die kun je net zo goed thuis verder dragen. Badjassen bevinden zich in de schemerzone. Sommige (duurdere) hotels maken een uitzondering, maar meestal worden ze gewassen en teruggehangen voor de volgende gast.

Handdoeken, kussens en beddengoed

Handdoeken staan op één in het lijstje van meest gestolen items uit hotelkamers. ‘Ze zijn zo zacht, meneer’. Toch kun je maar beter niet in de verleiding komen, want veel hoteliers zullen je de meegesmokkelde handdoeken aanrekenen als ze jou betrappen en het prijskaartje van deze zalig zachte exemplaren is niet min. Uiteraard geldt dit ook voor kussens en beddengoed.

meenemen uit je hotelkamer

Schrijfgerief, notitieboekjes en de Bijbel

‘Gij zult niet stelen’, en toch was de Bijbel ooit – naast het meest gelezen – ook het meest gestolen boek ter wereld. Als je een exemplaar zou aantreffen in je nachtkastje of bureaulade, laat het daar dan ook liggen. Om pennen, briefpapier en blocnotes zal geen haan kraaien, dus die kun je je wel toe-eigenen. Zie het als gratis reclame maken voor het hotel.

Elektrische apparaten

Hoe handig ook, de haardroger, waterkoker, koffiezet, wekker, afstandsbediening, lampen en snoeren zijn niet inbegrepen in de kamerprijs. Naar buiten wandelen met een flatscreentelevisie zal ook niet onopgemerkt blijven.

Inhoud van de minibar

Elk item in en rond de minibar heeft zijn prijs, die je terugvindt op een lijst, zodat daarover geen twijfel kan bestaan. Als je de minibar plundert, betaal je daar dan ook voor op het einde van je verblijf. (Lege flesjes opvullen met water is géen goed idee.) Tenzij anders vermeld, worden thee en koffie vaak gratis aangeboden. Let wel op met duurdere artikelen zoals Nespresso-pads.

Paraplu

Veel hotels bieden hun gasten een paraplu aan om te gebruiken tijdens hun verblijf. Zou je liever wat langer vasthouden aan jouw exemplaar, omdat je door hondenweer naar de luchthaven moet, check dan bij de receptie of ze ook te koop zijn.

Kunst op je hotelkamer

Hotelkamers worden steeds meer met smaak ingericht. Ben je helemaal weg van dat kunstwerkje aan de muur, moffel het dan niet in je valies maar probeer de naam van de maker te achterhalen, zodat je zelf een werk van zijn of haar hand kunt bestellen.

‘Niet storen’-deurhanger

Ben je een verwoed verzamelaar van de ‘Do not disturb’-deurhangers, vraag aan een kamermeisje of je dit souvenirtje kunt meenemen. Als het niet om duur materiaal gaat, kunnen ze vast één missen.

Bron: VAB
Foto’s: Noordernieuws.be

Facebook52
Twitter
Follow Me
Tweet